Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν στη «Sun» - «Θα του έσπαγα το κεφάλι»

Ομολόγησε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ότι σκότωσε τη σύζυγό του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Ομολόγησε ο 33χρονος ότι σκότωσε την 20χρονη. Την 20χρονη μητέρα. Τη μητέρα του παιδιού του. Τη φοιτήτρια. Τη γυναίκα. Την κοπέλα.

Όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ότι «το έγκλημα μιλάει από μόνο του» και οι χειρότερες υποψίες του κόσμου ότι αυτός το έκανε, υποψίες που υπήρχαν από τις πρώτες δηλώσεις του πιλότου στις κάμερες, βγήκαν αληθινές.

Οι μισοί ήταν σίγουροι ότι αυτός τη σκότωσε. Οι άλλοι μισοί (μεταξύ αυτών και εγώ) έλεγαν πως δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τόσο αποτρόπαιο. Λες και δεν είχαμε παραδείγματα από παλαιότερες υποθέσεις. Μάλλον δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι θα ξαναγίνει κάτι τόσο φρικτό.

Θες η εικόνα του πιλότου; Θες η «ονειρεμένη ζωή» με τη μεζονέτα, το παιδί και το σκυλάκι που δολοφόνησε ο ίδιος; Θες οι κουβέντες περί «ευτυχισμένου ζευγαριού» από τους οικείους;

Μπορεί και όλα μπορεί και τίποτα, γιατί ποτέ δεν θες να πιστέψεις, δεν μπορεί να συλλάβει ο απλός νους, ότι ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει σε κάτι τόσο άρρωστο.

Γιατί περί αρρώστου πρόκειται, περί νάρκισσου, περί χειριστικού ανθρώπου που δολοφονούσε αργά και σταθερά ένα κορίτσι που είχε όρεξη για ζωή σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη γενιά μας.

Κρατιέμαι να μην κάνω χαρακτηρισμούς. Δεν χρειάζεται, μάλλον ξέρει ήδη τι είναι.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά αλλάζει και τη συμβουλή προς κάθε κακοποιημένη γυναίκα. Τη συμβουλή του «φύγε όσο είναι καιρός» από μια τοξική σχέση, πριν φτάσει στο απροχώρητο.

Τελικά όχι. Η συμβουλή είναι να μάθουν οι άντρες, όπως ο Μπάμπης και ο κάθε Μπάμπης (όπως και ο κάθε Δημήτρης στη Μακρινίτσα) ότι οι γυναίκες δεν είναι κτήματά τους. Γυναίκα τους γέννησε και τους μεγάλωσε, γυναίκα τους αγάπησε. Γυναίκα σκοτώσανε. Μια γυναίκα που δεν έφταιξε και που δεν της άξιζε τέτοιο τέλος.

Είναι προφανή αυτά που γράφω ε; Κοίτα να δεις που ακόμα τα προφανή συζητάμε…