Γλυκά Νερά: «Εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό άτομο»

Η συμβουλευτική ψυχολόγος Ευφροσύνη Φωτεινάκη μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News σχολιάζοντας πως στόχος του 32χρονου δράστη ήτα να ελέγχει το γάμο του και την γυναίκα του.

«Ο δράστης έρχεται σε σχέση με ένα παιδί, κάτι που δείχνει ότι επιδιώκει σχέση εξουσίας. Μετέπειτα βλέπουμε μια προσπάθεια χειραγώγησης, χάνει τον έλεγχο γιατί η Κάρολαϊν θέλει να πάρει άλλη πορεία και εκεί τα πράγματα φεύγουν από τον δικό του έλεγχο. Προσπαθεί να ξαναπάρει τον έλεγχο, την σκοτώνει και μετά ξεκινά ο έλεγχος της κοινής γνώμης, προσπαθεί να μας χειραγωγήσει όλους».

Όπως επισήμανε η Ευφροσύνη Φωτεινάκη, αν και όλα τα στοιχεία έδειχναν τον 32χρονο ως ύποπτο, «δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο γάμος μας και το σπίτι μας γίνεται το σκηνικό του αφανισμού και του φόνου».

Κρίσιμο στοιχείο στην ιστορία αποτελεί και η ψυχολόγος την οποία επισκεπτόταν η άτυχη κοπέλα.

«Όταν απευθύνεται ένα άτομο για μια θεραπεία και συνεχώς τη συνοδεύει κάποιος, αυτό από μόνο του για έναν ψυχολόγο είναι θέμα, γιατί κατανοούμε ότι για να συνοδεύεται κάτι συμβαίνει και πιθανότατα ο συνοδός θέλει να ελέγχει, να έχει την εποπτεία σε όλα».

«Ένας άνθρωπος που έχει αποστασιοποιηθεί τόσο πολύ από τον εαυτό του, από τα συναισθήματα, την αλήθεια, έχει πάρει απόσταση που δεν ξέρω αν έχει επαφή με την πραγματικότητα ή αν έχει πιστέψει στην αλήθεια που έχει σκηνοθετήσει», σημειώνει η Ευφροσύνη Φωτεινάκη.

«Όλα έγιναν γύρω από ένα εγώ, γύρω από ένα εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό άτομο», καταλήγει η συμβουλευτική ψυχολόγος.