Γλυκά Νερά: Πλησιάζει στους δολοφόνους η αστυνομία - Ποια είναι τα «όπλα» της

Συνεχίζοντας την διεξοδική εξέταση όλων των υπόπτων που περιλαμβάνει η λίστα τους, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κατόρθωσε να συρρικνώσουν έτι περισσότερο την λίστα των υπόπτων. Πλέον η αστυνομία έχει συγκεντρώσει τις έρευνές της σε 30 άτομα συνολικά.

Απ’ αυτούς θα ξεδιαλέξουν εκείνους που βρίσκονται στην φυλακή και άρα δεν θα μπορούσαν να τελέσουν το έγκλημα και τους υπόλοιπους που είναι εκτός σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Οι τελευταίοι μάλιστα θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το που βρίσκονταν και τι έκαναν το ξημέρωμα της Τρίτης (11/05), όπου διεπράχθη αυτό το στυγερό έγκλημα.

Το μέχρι στιγμής προφίλ που έχουν σχηματίσει για τους δράστες φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο σε μία πολυπληθής σπείρα Αλβανών και Ρομά, που χαρακτηρίζεται στις δράσεις από την υπερβολική βία που ασκεί στα θύματά της, αλλάζουν συχνά την σύνθεσή τους στις «επιχειρήσεις» τους και αποφεύγουν τις λεωφόρους για να μην πέσουν σε μπλόκα της αστυνομίας και να μην τους καταγράφουν κάμερες.

Η μαρτυρία του συζύγου που είδε το πρόσωπο του ενός, το DNA και τα κινητά τηλέφωνα

Σημαντική βοήθεια αναμένεται να δώσει και ο ίδιος 32χρονος πιλότος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του είδαν το πρόσωπο του ενός, όταν κατέβηκε το κάλυμμα του προσώπου του στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει άτυχη γυναίκα και να την δέσει στο κρεβάτι.

Μάλιστα, έδωσε την καλύτερη δυνατή περιγραφή στους αστυνομικούς για το πρόσωπό του ενώ τους είπε πως ο συγκεκριμένος δεν μιλούσε καθόλου, παρά μία κουβέντα που ψέλλισε σε κάποια ξένη γλώσσα όταν εγκατέλειπαν το σπίτι.

Οι αστυνομίες του έδειξαν κάποιες φωτογραφίες από σεσημασμένους κακοποιούς, διαδικασία που θα επαναληφθεί και τις επόμενες μέρες ωσότου οι Αρχές του δείξουν τα πρόσωπα όλων των ατόμων που έχουν στην λίστα τους.

Ακόμη όσον αφορά το σκέλος της αναγνώρισης των δραστών, μην ξεχνάμε πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν ακόμα τα αποτελέσματα του DNA, καθώς θεωρούν πως ο δολοφόνος της κοπέλας σίγουρα θα άφησε γενετικό υλικό στην προσπάθειά του να την ακινητοποιήσει και να την πνίξει.

Οι Αρχές κάνουν προσπάθειες εντοπισμού των δραστών και με ένα επιπλέον μέσο. Αυτό του «κοριού» της ΕΛ.ΑΣ. που ψάχνει τα σήματα των κινητών τηλεφώνων που λειτούργησαν εκείνες τις κρίσιμες ώρες και δεν ανήκαν σε κάποιο ντόπιο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν πως οι εγκληματίες είχαν επικοινωνία και με ένα επιπλέον άτομο, τον τσιλιαδόρο τους.

Πώς έφτασαν μέχρι το σπίτι της οικογένειας;

Οι Αρχές έχουν καταλήξει στον τρόπο που οι δράστες πλησίασαν στο σπίτι της οικογένειας. Θεωρούν ότι άφησαν το αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο σημείο και πλησίασαν το σπίτι με τα πόδια, κινούμενοι μέσα από τα χωράφια για να μην κινήσουν υποψίες.