Γλυκά Νερά: Πώς έφτασε στην ομολογία της δολοφονίας της Καρολάιν ο πιλότος

Ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο διευθυντής Ασφαλείας Πέτρος Τζεφέρης είπε: «Σε όλες τις υποθέσεις δίνουμε κόπο και ψυχή, η υπόθεση ήταν δύσκολη. Η ΕΛ.ΑΣ δεν δουλεύει με υποψίες, πρέπει να τεκμηριώνει αδιάσειστα ό,τι λέει».

Παράλληλα, τόνισε το πόσο σημαντικό για την τελική εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν ότι χτίστηκε σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε τις εργαστηριακές εξετάσεις, σημειώνοντας ήταν εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού, καθώς κατά την εξέταση του προέκυπταν έντονες αναντιστοιχίες σε σχέση με τη μαρτυρία του 32χρονου κι έτσι τέθηκαν ερωτήματα, ενώ οι απαντήσεις αποδείχθηκαν καθοριστικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο Προϊστάμενος Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, εξήγησε πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι που οδήγησε στην εξιχνίαση. Τόνισε ότι ένα από τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα αφορούσε στην αιτία θανάτου, που ήταν η ασφυξία με κλείσιμο της μύτης.

Σε βάρος του 32χρονου πιλότου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Διώκεται για τα εξής κακουργήματα: Ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου.

Τα πλημμελήματα είναι: Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.