Γλυκά Νερά: Το ψυχογράφημα του 33χρονου καθ' ομολογία δολοφόνου - «Σοκάρει η έλλειψη συναισθήματος»

Εχει σοκάρει τους πάντες με την κυνικότητα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο 33χρονος που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Κάρολαϊν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Το ψυχογράφημα, μάλιστα του 33χρονου συζυγοκτόνου επιχείρησε να «σχηματίσει» η συμβουλευτική ψυχολόγος Ευφροσύνη Φωτεινάκη, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News.

«Θεωρώ σπουδαίο να βγαίνουμε οι επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας και να αφουγκραζόμαστε τα όσα συμβαίνουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση» σημείωσε η κυρία Φωτεινάκη, υπογραμμίζοντας πως «ωστόσο μπορούμε να μοιραστούμε προβληματισμούς, ακριβώς γιατί μας ακούει πάρα πολύς κόσμος».

«Οι άνθρωποι οι οποίοι υφίστανται βία, και ιδιαίτερα αν μιλάμε για ενδοοικογενειακή βία που τα συχνότερα θύματα είναι οι γυναίκες, δυσκολεύονται πάρα πολύ να φύγουν, γιατί φοβούνται και καμιά φορά ενοχοποιούν και τον εαυτό τους» τόνισε η συμβουλευτική ψυχολόγος, προσθέτοντας πως «χρειάζεται να σχεδιάσουν μαζί του οι ειδικοί ένα exit plan, προκειμένου να βγουν από αυτές τις σχέσεις με ασφάλεια».

«Δεν είναι καθόλου απλό το να βγει ένας άνθρωπος από την όποια κακοποιητική σχέση, είτε μιλάμε για ψυχική βία, είτε για λεκτική, είτε σωματική» συμπλήρωσε η Ευφροσύνη Φωτεινάκη.

Για την υπόθεση των Γλυκών Νερών και τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, η κυρία Φωτεινάκη υπογράμμισε πως «με αφορμή όσα ακούμε, αυτό που μας σοκάρει είναι το έλλειμμα ευαισθησίας, το έλλειμμα συναισθήματος, αυτές οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πως γίνεται να συμβαίνει αυτό».

«Είναι αυτό που σοκάρει και εκεί πρέπει να ρίξουμε όλη μας την προσοχή. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη αυτό που φαίνεται να είναι κάποιος και ας δώσουμε όλο μας το βάρος σε αυτό που πραγματικά είναι. Δηλαδή το πώς συμπεριφέρεται, το τι συναίσθημα φέρνει στη σχέση του, τι συμπόνια και υποστήριξη. Όσο καλός και αν φαίνεται κάποιος, στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να κοιτάμε το συναίσθημα στις ανθρώπινες σχέσεις» συμπλήρωσε η κυρία Φωτεινάκη, καταλήγοντας πως «όταν απουσιάζει το συναίσθημα όσο ευφυής και αν είναι κάποιος διανοητικά, αν δεν είναι καθόλου ευφυής συναισθηματικά, μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνος».