Επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση και το βρετανικό μουσείο θα αποστείλει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, προκειμένου να αιτηθεί την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στη σημερινή (24 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κώστας Μπακογιάννης αποδέχθηκε σχετική πρόταση του Γιώργου Βουλγαράκη, του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα».

Να σημειωθεί ότι το κείμενο της σχετικής επιστολής θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναφερόμενος στην πλατεία Ομονοίας, ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για ένα σπουδαίο έργο που ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ και χωρίς κόστος για τον Δήμο.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τους δωρητές, ενώ επεσήμανε ότι η «φιλοσοφία» της δημοτικής αρχής είναι να κινητοποιήσει δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν τέτοια έργα στην πόλη των Αθηνών.

Επιπλέον, αποδέχθηκε το αίτημα της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» να διεξαχθεί συζήτηση για το Γηροκομείο Αθηνών, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι προχωρά το master plan για την ενοποίηση του χώρου Αρχαιολογικού Μουσείου-Ακροπόλ-Πολυτεχνείου, στην Πατησίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Καραμπελιά, του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα».