Γνωρίστηκαν στο Διαδίκτυο και της έκλεψε 50.000 ευρώ χωρίς να συναντηθούν! | love scam

Μια 36χρονη γυναίκα έχασε τις οικονομίες της, περίπου 50.000 ευρώ, όταν έπεσε θύμα διεθνούς οργάνωσης, που χρησιμοποιεί τις διαδικτυακές εφαρμογές για ραντεβού για να ψαρεύει θύματα.

Η Σοφία Σουίρι από το Μαρόκο, life coatch στο επάγγελμα, η οποία ζει στο Νάιτμπριτζ του Λονδίνου, πίστευε ότι ερωτεύτηκε τον 38χρονο επενδυτή Τζορτζ Γουίλιαμς από το Φούλαμ της βρετανικής πρωτεύουσας, ο οποίος όπως αποδείχτηκε ήταν ένας απατεώνας που χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα.

Γνωρίστηκαν στο Διαδίκτυο και της έκλεψε 50.000 ευρώ χωρίς να συναντηθούν! | one 3 1

Οι δύο τους γνωρίστηκαν στην εφαρμογή για ραντεβού Happn τον Μάιο και παρότι εκείνη προβληματιζόταν που εκείνος αρνούνταν να επικοινωνήσουν με βιντεοκλήσεις, ισχυριζόμενος ότι έπασχε από διαταραχή μετατραυματικού στρες εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου της εγκύου αρραβωνιαστικιάς του στη διάρκεια μιας τέτοιας κλήσης, δέχτηκε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στη διεθνή πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Binance και να μεταφέρει εκεί όλα της τα χρήματα. Μέχρι να καταλάβει την απάτη ο ψεύτικος Τζορτζ είχε εξαφανιστεί με τα πραγματικά χρήματα της.

«Ήταν πολύ ρομαντικός και γοητευτικός και μου έλεγε πολλά κοπλιμέντα», δηλώνει το θύμα στη Daily Mail εκτιμώντας ότι «οποιαδήποτε γυναίκα θα ένιωθε κολακευμένη από την προσοχή του», αφού καθημερινά της έλεγε πόσο όμορφη είναι, ενώ την αποκαλούσε συνεχώς πριγκίπισσα του.

«Στην αρχή ένιωσαν σοκ όταν εξαφανίστηκε, μετά ανησυχία και στεναχώρια και όταν ανακάλυψα ότι τα χρήματα μου είχαν κάνει φτερά από τον λογαριασμό μου μεγάλη ντροπή», συνεχίζει η ίδια που εξηγεί ότι τις οδηγίες για τη μεταφορά των χρημάτων της τις έδωσε μέσω WhatsApp.

Γνωρίστηκαν στο Διαδίκτυο και της έκλεψε 50.000 ευρώ χωρίς να συναντηθούν! | two 2 1

Η πλατφόρμα Binance έχει δεσμευτεί να ερευνήσει το ζήτημα, αλλά ήδη αρκετές βρετανικές τράπεζες όπως η Santander και η Barklays την έχουν μπλοκάρει λόγω του αυξημένου αριθμού των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα κρυπτο-απάτης.

Από την πλευρά της η εφαρμογή Happn δήλωσε ότι θα βοηθήσει κάθε σχετική νομική ενέργεια, τονίζοντας ωστόσο ότι όπως στον αληθινό κόσμο υπάρχουν κίνδυνοι και επικίνδυνοι άνθρωποι, έτσι και στον κόσμο των εφαρμογών για ραντεβού υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι…

Πηγή: dailymail.co.uk