Γίνεται προσπάθεια για να αποφευχθεί το δεύτερο lockdown, ανέφερε μεταξύ άλλων στο MEGA ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Γίνεται κάθε προσπάθεια για να μην συμβεί αυτό. Πήραμε ένα πακέτο μέτρων το οποίο έχει σαν στόχο να αποφύγει το lockdown. Τώρα, αν αυτό δεν εξελιχθεί ομαλά, όλα είναι στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δέσμες μέτρων με πολλαπλές παραμέτρους που πάντα έχουμε υπόψιν μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, «τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Το αν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα εξαρτάται από τα δεδομένα που θα έχουμε την προσεχή εβδομάδα. Θα ξέρουμε που πάει το πράγμα σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να αντιμετωπίσει τα περιστατικά. Στην Αττική υπάρχει πρόβλημα».

Ο ίδιος σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, αλλά δεν έχει φτάσει στο κόκκινο. «Αν δούμε ότι ο αριθμός αυξάνει ή παραμένει σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλο διάστημα, θα πάρουμε την επόμενη δέσμη μέτρων» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, ο κ. Γώγος είπε πως «δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε να επιλέγουμε ποιος θα νοσηλευτεί. Θα ανοίξουν και άλλες μονάδες, και άλλες κλινικές. Έχουμε μια καλύτερη εκπαίδευση προσωπικού ώστε να συμμετέχουν και άλλοι στη διαδικασία αυτή. Αν συνεχίσει η αυξητική τάση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».