Γουόλι Φανκ: «Το ταξίδι στο διάστημα δεν ήταν και τόσο... διαστημικό»

Η 82χρονη Γουόλι Φανκ ταξίδεψε μαζί με τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα, «σπάζοντας» το ρεκόρ… έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που πήγε στο διάστημα.

Ωστόσο,  δεν φαίνεται να έζησε με τον ίδιο ενθουσιασμό τη στιγμή που ο πρώην CEO της Amazon χαρακτήρισε συγκλονιστική, προκαλώντας φρενίτιδα στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο πρώτο του διαστημικό ταξίδι, ένα όνειρο που είχε από μικρό παιδί και εν τέλει πραγματοποιήθηκε, τον συνόδεψαν μία 82χρονη πρωτοπόρο της αεροπορίας, ένας 18χρονος φοιτητής και ο αδελφός του Μαρκ.

Στην αποδόμηση του ονείρου του Μπέζος προχώρησε, από τη μεριά της, η Φανκ που σε συνέντευξή της στο Fox News εξέφρασε την απογοήτευσή της, λέγοντας πως ο προωθητικός πύραυλος New Shepard της Blue Origin δεν πήγε τόσο ψηλά όσο εκείνη περίμενε και πως δεν είδε τη Γη.

Η 82χρονη είχε το απωθημένο να φτάσει ψηλά, έχοντας λάβει, μάλιστα, επί έξι δεκαετίες την εκπαίδευση ως αστροναύτης.

«Είδα το σκοτάδι, πηγαίνοντας προς τα πάνω. Νόμιζα πως θα έβλεπα το κόσμο, όμως δεν ήμασταν τόσο ψηλά»
, είπε συγκεκριμένα.

Προσέθεσε ότι θα ήθελε πολύ ο χρόνος πτήσης να ξεπεράσει τα δέκα λεπτά και πως το όνειρό της ήταν να βιώσει περισσότερες εμπειρίες σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας.

Όπως φάνηκε στο υλικό που κυκλοφόρησε από την Blue Origin, οι τέσσερις επιβάτες φάνηκε να μπορούν να δουν την άκρη της ατμόσφαιρας της Γης και το σκοτάδι του διαστήματος.

Το συνολικό ύψος του ταξιδιού ανήλθε στα 5,5 εκατ. δολάρια.