Γυμναστήρια: Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες - «Δεν ανοίγουμε μόνο για εμβολιασμένους»

Αντιδράσεις για τα γυμναστήρια και τον τρόπο λειτουργίας τους, όταν ανοίξουν και πάλι, εμφανίζουν οι ιδιοκτήτες τους καθώς τα σενάρια για «άνοιγμα μόνο για εμβολιασμένους» δεν τους χαροποιούν καθόλου.

Οι ιδιοκτήτες των 2.500 γυμναστηρίων που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα και που απασχολούν 42.000 μέλη προσωπικού (γυμναστές και βοηθητικό προσωπικό) περιμένουν εναγωνίως τις σημερινές ανακοινώσεις από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Τις πληροφορίες για ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 17 ή στις 24 Μαΐου σχολίασε μιλώντας στο Grtimes ο Δώρος Κλεοβούλου Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ακόμη άγνωστο πότε θα επανεκκινήσουν και ότι αναμένονται όλα από την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ότι πολλοί συνάδερφοι του προετοιμάζονται ήδη για το ενδεχόμενο να ανοίξουν από την επόμενη Δευτέρα και ελπίζουν ότι θα δημοσιοποιηθούν νωρίς τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να οργανωθούν κατάλληλα.

«Δεν θα δεχθούμε τον περιορισμό»

Να μην εφαρμοστεί για τα γυμναστήρια ο περιορισμός εισόδου μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ζητά ο κ. Κλεοβούλου. Όπως λέει, τα σχετικά σενάρια που διακινούνται, δημιουργούν πολλά ερωτήματα, όπως το αν θα ισχύει για όσους έχουν λάβει τη μία ή και τις δύο δόσεις, αν θα ανοίξει και πότε η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών.

«Αν ισχύσει αυτό θα έχουμε πρόβλημα καθώς πολλοί γυμναστές είναι κάτω των 30 και η πλατφόρμα για εκείνους θα ανοίξει από τον Ιούνιο και μετά», σημειώνει ο κ. Κλεοβούλου.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες σχετικά με προνόμια που θα απολαμβάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί εφαρμογή κριτηρίων εμβολιασμού για όσους μπαίνουν στα γυμναστήρια άρχισαν να κυκλοφορούν μετά την αναφορά της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνας Παπαευαγγέλου ότι θα υπάρξουν προνόμια σε όσους εμβολιαστούν.

Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έβαλε στοπ σε αυτά τα σενάρια, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ξανασυζητηθεί εφόσον ανοίξουν οι κύκλοι των εμβολίων για όλες τις ομάδες του πληθυσμού αφήνει η κυβέρνηση.