Λίγες μέρες μετά την δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μητέρα του, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Pfizer, o 23χρονος Μπραντ Γκράινερ από την Λουϊζιάνα των ΗΠΑ, μίλησε στο Russia Today για το δράμα που βιώνει πλέον η οικογένεια του.

Ο Γκράινερ τόνισε πως η μητέρα του ήταν από την αρχή υπέρ του εμβολιασμού, παρά το γεγονός πως είχε κάποιες αμφιβολίες, σχετικά με την ασφάλεια του φαρμάκου.

Ο Γκράινερ ανέβασε μερικά βίντεο την περασμένη εβδομάδα, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, αφότου η μητέρα του άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά ιατρικά προβλήματα αρκετές ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου. 

Στην τελευταία του ανάρτηση, ο Γκράινερ μοιράστηκε ένα βίντεο της μητέρας του που την δείχνει να τρέμει ανεξέλεγκτα καθώς προσπαθεί να περπατήσει, χρησιμοποιώντας τους τοίχους και μια πόρτα για να μπορέσει να στηριχθεί.

«Η μαμά χειροτέρευσε σήμερα και δεν έχω ακόμα απαντήσεις από γιατρούς για το πως θα διορθώσουμε την κατάσταση. Παρακαλώ προσευχηθείτε γι ‘αυτήν. Δεν αντέχω να βλέπω την μαμά μου με αυτόν τον τρόπο. Με κάνει να θέλω να κλαίω συνέχεια. γνωρίζοντας ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τη βοηθήσω. Μην κάνετε το εμβόλιο κατά του covid19 » , έγραψε. 

Το μήνυμα και το συνοδευτικό βίντεο έχουν κοινοποιηθεί 160.000 φορές και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 35.000 σχόλια. 

Ορισμένοι αμφισβήτησαν το κατά πόσο όλο αυτό είναι αλήθεια ή κάποιο στημένο σκηνικό, αλλά ο ίδιος είπε στο RT, ότι δεν υπάρχει τίποτα το φανταστικό για το τι έχει συμβεί στη μητέρα του. Τόνισε ότι ήθελε να πάρει το εμβόλιο επειδή ήθελε να κάνει ό, τι μπορούσε για να μειώσει την πιθανότητα διάδοσης του ιού στους ηλικιωμένους γονείς της. 

Αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει σε ποιο νοσοκομείο έλαβε η μητέρα του το εμβόλιο, εξηγώντας ότι δεν θα ήθελε να στοχοποιηθεί η συγκεκριμένη νοσηλευτική εγκατάσταση. 

Ο Γκράινερ περιέγραψε τη μητέρα του ως μια «πολύ υγιή» 45χρονη που δεν είχε ποτέ προηγουμένως υποστεί οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια. Μια μέρα μετά την χορήγηση του εμβολίου, είχε έντονο πονοκέφαλο, ενώ τρεις μέρες αργότερα, άρχισε να υποφέρει από «σπασμούς» στο αριστερό της πόδι. Μέχρι την πέμπτη μέρα, δεν είχε «κανένα έλεγχο» στα πόδια της, οπότε πήγε στο νοσοκομείο της περιοχής της.

Εδώ βίντεο της μέσα στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι υπέστη «νευρολογική αντίδραση», η οποία προκλήθηκε από «τα μεταλλικά στοιχεία στο εμβόλιο».

Πλέον η μητέρα του Γκράινερ υποβάλλεται σε εξετάσεις και οι γιατροί της ελπίζουν ότι θα αναρρώσει πλήρως, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. 

 «Ήθελα να πάνε όλα καλά. Η μαμά μου ήθελε να πάνε τα πράγματα καλά για όλους. Αυτός είναι ο λόγος που το έκανε. Για να αποκτήσουμε όλοι ανοσία. Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές», είπε. Τώρα, όμως, φαίνεται λιγότερο σίγουρος για το αν θα εμβολιαστεί ο ίδιος.

«Αν πρόκειται να προκαλέσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην μητέρα μου, δεν αξίζει τον κόπο», συμπλήρωσε.

Από τότε που δημοσίευσε το βίντεο της μητέρας του, ο Γκράινερ έχει λάβει μηνύματα από εκατοντάδες ανθρώπους που μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες, σχετικά με παρενέργειες που έχουν αντιμετωπίσει οι ίδιοι, ή κοντινοί τους άνθρωποι, μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.