Γυναικείο ρεσάλτο στις γέφυρες | 72145539 923542261346051 6732134041809389025 n

Την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με ένα πρωτότυπο τρόπο, αποφάσισε να τιμήσει η εταιρία Celebrity Cruises, αναθέτοντας την διοίκηση της ναυαρχίδας της αποκλειστικά σε γυναίκες.

Στις 8 Μαρτίου το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Edge» θα σαλπάρει από το Φορτ Λότερντεϊλ και οι αξιωματικοί του πληρώματος θα είναι αποκλειστικά γυναίκες.

Γυναικείο ρεσάλτο στις γέφυρες | Lisa Lutoff Perlo with Celebrity officers including Capt. Kate McCue second right

Σε αυτή την προερχόμενη από 17 διαφορετικές χώρες ομάδα, θα συμμετάσχουν και πέντε Ελληνίδες. Πρόκειται για τις Μαρία Καρούτσου (Environmental Officer), Μαρία Κολιού (Chief Officer), Δέσποινα Τσαϊρη (First Officer),  Άννα Αυγουστάκη (Third Engineer) και Ιωάννα Τζοβάρα (Second Officer), οι οποίες θα τεθούν υπό τις διαταγές της καπετάνιου Κέιτ ΜακΚιού.

Η κρουαζιέρα αποτελεί την κορύφωση του προγράμματος #BRIDGEthegap, που έχει υιοθετήσει από το 2015 η Celebrity Cruises και έχει σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών αξιωματικών στην ναυτιλία. Σε αυτά τα χρόνια το ποσοστό των γυναικών στα πληρώματα της εταιρίας έχει ανέβει από το 3% στο 22%. Η  CEO της Celebrity, Λίζα Λούτοφ Πέρλο, στην οποία ανήκε η ιδέα και η υλοποίηση της κρουαζιέρας τόνισε ότι στόχος είναι να εμπνεύσει και άλλες εταιρίες να δώσουν ευκαιρία σε γυναίκες αξιωματικούς να δείξουν την αξία της και τόνισε ότι παρά την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, μόνο το 2% των πληρωμάτων γέφυρας στα κρουαζιερόπλοια είναι γυναίκες.

Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο αυτής της μοναδικής κρουαζιέρας η Celebrity Cruises έχει  ετοιμάσει πλήθος εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στους χώρους του εντυπωσιακού «Celebrity Edge» ή στα λιμάνια που θα δέσει. Ανάμεσα τους εκθέσεις τέχνης και δημοπρασίες έργων τέχνης από γυναίκες δημιουργούς, προβολές ταινιών διακεκριμένων σκηνοθέτιδων, διάφορα πάνελ με θέμα την σύγχρονη γυναίκα, αλλά και αγώνες βόλεϊ ανάμεσα σε ομάδες επιβατών και του πληρώματος.

Γυναικείο ρεσάλτο στις γέφυρες | 6afd9a0b d03c 4dc5 8ac8 b65cd0341f8a 1541454451 Celebrity Edge Departure 2


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.