Το premium compact SUV, το είδαμε για πρώτη φορά ως concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019.

Λιτό και απέριττο, με ρέουσες γραμμές, το αρκετά εντυπωσιακό πρωτότυπο κατέκτησε το κοινό της Έκθεσης.

Η Alfa Romeo Tonale είναι ένα ακόμα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει ο «δικός μας» ταλαντούχος Αλέξανδρος Λιώκης ως lead exterior designer στο συγκεκριμένο concept.

Το μοντέλο παραγωγής της Tonale, του πολυαναμενόμενου premium compact SUV που θα αντικαταστήσει την Giulietta, αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του 2021.

Ακόμα και ως concept, όμως, η Alfa Romeo Tonale κατέκτησε το «Βραβείο Κοινού» στο θεσμό «CAR OF THE YEAR 2021» του δημοφιλούς Βρετανικού περιοδικού What Car?

Πρόκειται για το μοναδικό βραβείο που δίνεται από το κοινό στο πλαίσιο του συγκεκριμένου θεσμού, το οποίο σηματοδοτεί το πλέον πολύαναμενόμενο νέο μοντέλο του 2021 για τους αγοραστές.

Ο Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού What Car? Steve Huntingford

«Συνήθως έχουμε μεγάλη μάχη για το “Βραβείο Κοινού” του What Car?. Αυτή τη χρονιά όμως, η Tonale, κέρδισε με διαφορά, κατακτώντας διπλάσιες ψήφους σε σχέση με το αυτοκίνητο που ήρθε δεύτερο στις προτιμήσεις του κοινού.

Είναι ξεκάθαρο πως το κοινό είναι ενθουσιασμένο με την ιδέα ενός νέου SUV με το σήμα της Alfa Romeo, και κοιτώντας κανείς το πρωτότυπο είναι εύκολο να καταλάβουμε αυτόν τον ενθουσιασμό.

Το πρωτότυπο Tonale σηματοδοτεί το μέλλον της Alfa Romeo, με το αυτοκίνητο παραγωγής να αποτελεί το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο στην ιστορία της μάρκας.

Είναι συγκινητικό να βλέπουμε πως ο συνδυασμός ομορφιάς και χρηστικότητας ενθουσίασε το κοινό, όπως επίσης και το γεγονός ότι είναι και εκείνοι τόσο ανυπόμονοι, όσο και εμείς για να δούμε το μοντέλο παραγωγής στο δρόμο».

Arnaud Leclerc, Επικεφαλής της Alfa Romeo για την περιοχή EMEA

«Το πρωτότυπο Tonale σχεδιάστηκε στο Centro Stile Alfa Romeo, με τον Έλληνα σχεδιαστή Αλέξανδρο Λιώκη να συμμετέχει στη δημιουργία του ως lead exterior designer.

Εκφράζοντας μέσω ενός απόλυτα σύγχρονου τρόπου χαρακτηριστικά στοιχεία από την πλούσια σχεδιαστική κληρονομιά της μάρκας, η Tonale συνθέτει ένα απόλυτα δυναμικό, αλλά και ισορροπημένο SUV που παράλληλα με την σπορ παράδοση της Alfa Romeo, φέρνει και τη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης με ένα τρόπο εστιασμένο στην οδηγική απόλαυση και την προστασία του περιβάλλοντος.»

Räikkönen και Giovinazzi και το 2021 στην Alfa Romeo