Πριν από ένα χρόνο, η 7χρονη τότε Blue Ivy Carter κατάφερε να μπει στο chart με τα 100 καλύτερα τραγούδια του Billboard για τη συμμετοχή της στο τραγούδι της μαμάς της, “Brown Skin Girl”. Φέτος, ούσα 8 χρόνων, η κόρη των Beyoncé και Jay-Z κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy και συγκεκριμένα στην κατηγορία καλύτερου βίντεο κλιπ για το ίδιο κομμάτι.

Παρόλο που το όνομά της στην αρχή δε συγκαταλεγόταν στη λίστα των υποψηφίων που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, προστέθηκε εκ των υστέρων στο site της διοργάνωσης την περασμένη Παρασκευή. Αν όντως βραβευθεί στις 31 Ιανουαρίου του 2021, θα είναι η 2η νεότερη σε ηλικία νικήτρια Grammy στην ιστορία του θεσμού. Στην ίδια ηλικία ήταν και η Leah Peasall όταν απέσπασε Grammy για τον καλύτερο δίσκο του 2002 με το soundtrack της ταινίας των αδερφών Coen στο «O Brother, Where Art Thou?».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Beyoncé φέτος σχολιάστηκε έντονα για το γεγονός ότι είναι υποψήφια για Grammy σε εννέα κατηγορίες, χωρίς να έχει βγάλει καινούργιο δίσκο. Ο δε The Weeknd δυσανασχέτησε δημόσια για το θεσμό που υπονόησε ότι δεν είναι αξιοκρατικός.