Η εταιρεία Moon Mark προτείνει να φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα στην επιφάνεια του φεγγαριού με τηλεχειριστήρια αυτοκίνητα σχεδιασμένα από μαθητές γυμνασίου.

Με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων αεροδιαστημικής και μηχανοκίνητων αθλημάτων, όπως ο σχεδιαστής της Μclaren P1, ο ειλικρινής stephenson, οι ομάδες θα σχεδιάσουν, θα κατασκευάσουν, θα χτίσουν και θα αγωνιστούν δύο αυτόνομα σεληνιακά οχήματα το 2021.

Tο πρώτο μέρος του έργου ξεκίνησε νωρίτερα το 2020, όταν η εταιρεία ξεκίνησε την «πρόκληση σχεδιασμού σεληνιακού αγωνιστικού αυτοκινήτου» σε μαθητές γυμνασίου σε όλο τον κόσμο. Αυτό το ανοιχτό κάλεσμα ζήτησε από τους μαθητές να σχεδιάσουν ένα όχημα που να αντέχει στο σκληρό κλίμα της Σελήνης, το οποίο είναι ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας και εξαιρετικά κρύο τη νύχτα.

Τα αγωνιστικά οχήματα μπορούν να ζυγίζουν όχι περισσότερο από 5 κιλά και πρέπει να είναι εξοπλισμένα με μια μονάδα WiFi, μια συμπαγή μπαταρία, ένα ηλιακό πάνελ IU, ένα UHF και έναν υπολογιστή.

Τα οχήματα θα είναι τροποποιημένες εκδοχές των Lunar Outpost’s Mobile Autonomous Prospecting Platforms, που έχουν σχεδιαστεί αρχικά για εξερεύνηση επιφανειών σε άλλους πλανήτες.

Σύμφωνα με την Moon Mark, τα συγκεκριμένα οχήματα «θα είναι τα πιο γρήγορα που προσγειώθηκαν ποτέ στην επιφάνεια του φεγγαριού». Η εταιρεία φέρεται να έχει κάνει μάλιστα τις πρώτες επαφές για το project με την SpaceX του Elon Musk.