Σοφία Ζαχαράκη: Θετική στον κορωνοϊό η υφυπουργός Τουρισμού

Με ανάρτησή της στο Facebook, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αποτύπωσε τη φιλοσοφία της κυβέρνησης για τη νέα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, το μήνυμά της αναφέρει:

Πρώτη μέρα χθες για τους εκπαιδευτικούς μας στα σχολεία και τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλή αρχή και καλή δύναμη. Σε μια ιδιαίτερη χρονιά με μεγάλες προκλήσεις για τη σχολική διαδικασία, είναι προφανές ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι πιο κρίσιμος από ποτέ.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, περισσότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρίσκονται νωρίτερα στα σχολεία, ενώ το σύνολο των σχολικών βιβλίων είναι έτοιμο και ξεκινήσαμε ήδη την επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τις φετινές καινοτομίες αλλά δρομολογούμε την επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγχρόνως η τοπική αυτοδιοίκηση μεριμνά για την προμήθεια μασκών για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, την διασφάλιση συστηματικής καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, τη μεταφορά μαθητών και την παροχή υλικών στα σχολεία μας.

Στηριζόμαστε πάνω στους εκπαιδευτικούς μας – θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν για να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τη σχολική καθημερινότητα των παιδιών πιο εύκολη και ασφαλή.

Πρώτη μέρα χθες για τους εκπαιδευτικούς μας στα σχολεία και τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλή αρχή και καλή…

Δημοσιεύτηκε από Sofia Zacharaki στις Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020