Το ΗΒΟ Max έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer για το επικείμενο ντοκιμαντέρ του που αφορά την αίρεση που προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό στην δεκαετία του ’90.

Με τίτλο Η Πύλη του Παραδείσου: Η αίρεση των αιρέσεων, το ντοκιμαντέρ που αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, ερευνά τις κρυφές πτυχές της φονικής αίρεσης οι οπαδοί της οποίας πίστευαν σε UFO.

To 1997, η αίρεση αυτή εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη μαζική αυτοκτονία σε αμερικανικό έδαφος, όταν τα πτώματα 39 οπαδών της βρέθηκαν σε σπίτι σε προάστιο του Σαν Ντιέγκο, το Ράτσο Σάντε Φε.

Το ανατριχιαστικό trailer επιτρέπει στους θεατές να ρίξουν μια ματιά στο τι θα πρέπει περιμένουν από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ.

Όπως υπόσχεται, το ντοκιμαντέρ πρόκειται να αποκαλύψει οπτικό υλικό που δεν έχει ξαναπροβληθεί καθώς και αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο από πρώην οπαδούς της αίρεσης αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Το trailer περιγράφει πώς τα μέλη της αίρεσης υπό την καθοδήγηση του ηγέτη τους – Μάρσαλ Χερφ Άπλγουάιτ, γνωστότερου ως Ντο – πίστευαν ότι μπορούσαν χημικά και βιολογικά να μεταμορφώσουν τα σώματά τους σε κάτι που θα έμοιαζε με «εξωγήινου του επόμενου επιπέδου», πριν καταφέρουν να επιβιβαστούν σε ένα UFO που θα τους μεταφέρει στον παράδεισο.

<p>When the bodies were found, they were all wearing the same black-and-white Nike Decade sneakers</p>
Όταν βρέθηκαν τα πτώματα, όλοι φορούσαν τα ίδια ασπρόμαυρα αθλητικά NIKE (HBO Max)

Σε μια σοκαριστική σκηνή μάλιστα, κάποιος ακούγεται να λέει: «Ο Ντο είπε να προχωρήσουμε στον ευνουχισμό. Ποιος θα είναι πρώτος;»

Η αίρεση υπήρχε για περισσότερα από είκοσι χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε από τους Άπλγουάιτ και Μπόνι Νέτλς, το 1974.

Λίγο πριν την μαζική αυτοκτονία, το 1997, η ιστοσελίδα της αίρεσης είχε ενημερωθεί με το εξής μήνυμα: «Τα 22 χρόνια διδασκαλίας εδώ στον πλανήτη Γη, φτάνουν επιτέλους στο τέλος τους, με την αποφοίτηση από το Ανθρώπινο Εξελικτικό Επίπεδο. Με χαρά ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε «αυτόν τον κόσμο».

Όταν βρέθηκαν οι σοροί, όλοι φορούσαν τα ίδια ασπρόμαυρα αθλητικά NIKE. H εταιρία σταμάτησε τη διανομή και πώλησή τους λόγω των μακάβριων συσχετισμών.

Η σειρά Heaven’s Gate: The Cult of Cults θα ξεκινήσει να προβάλλεται από το HBO Max στις 3 Δεκεμβρίου.