Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

HONDA MOTOR : Ένα Ηλεκτρικό μέλλον

Τη δέσμευση της Honda σε  ένα ηλεκτρικό μέλλον για την Ευρώπη, περιέγραψε ο πρόεδρος και COO της Honda Motor Europe, Katsushi Inoue, αποκαλύπτοντας σημαντικές λεπτομέρειες για το νέο «Ηλεκτρικό Όραμα» της μάρκας,  στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017.

Μιλώντας στην Έκθεση  ο κ. Inoue , αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για το νέο Όραμα της μάρκας,   σύμφωνα με το οποίο   στόχος είναι τα δύο τρία των Ευρωπαϊκών πωλήσεων μέχρι το 2025 να είναι ηλεκτροκίνητα οχήματα, επιβεβαιώνοντας την είδηση πως η Ευρώπη βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας στρατηγικής ηλεκτρικών οχημάτων της Honda, επισημαίνοντας  : «Θα αξιοποιήσουμε τους παγκόσμιους R&D πόρους της Honda για να επιταχύνουμε τον ερχομό μιας ολοκληρωμένης οικογένειας προηγμένων ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης για τους Ευρωπαίους πελάτες.»

Πιο αναλυτικά, η  στόχευση  της Ιαπωνικής εταιρίας για τον εξηλεκτρισμό οχημάτων στην Ευρώπη, αρχικά θα υποστηριχθεί από την εξάπλωση της υβριδικής τεχνολογίας σε όλη την οικογένεια των διαθέσιμων μοντέλων, με το πρώτο νέο υβριδικό  όχημα  με υβριδικό σύστημα δύο μοτέρ , να κυκλοφορεί  στην αγορά το 2018. Η Honda θα προσφέρει επίσης plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου για την γηραιά ήπειρο .

Παράλληλα, το Clarity Fuel Cell της εταιρίας , εκτίθεται στη Γενεύη, μετά την άφιξη των πρώτων αυτοκινήτων στην Ευρώπη και είναι το πιο προηγμένο όχημα κυψελών καυσίμου σε όλο τον κόσμο προσφέροντας κορυφαία μέγιστη αυτονομία 589 km.  Η άφιξη του Clarity Fuel Cell στην Ευρώπη στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Europe-wide HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles) ενισχύει τη δέσμευση της Honda να υποστηρίξει τη χρήση οχημάτων κυψελών καυσίμου και τη δημιουργία μιας βιώσιμης υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου σε όλη την περιοχή.

Η ανακοίνωση της στρατηγικής για την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Ιαπωνική εταιρία επιβεβαιώθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα αυτοκινήτων ευρείας κυκλοφορίας στην περιοχή το 2016. Τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για το σύνολο της χρονιάς δείχνουν ότι οι συνολικές πωλήσεις Honda στην Ε.Ε. και τις χώρες EFTA το 2016 ήταν 159.126 μονάδες μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αύξηση 20,8% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2015. Η άνοδος της ξεπέρασε σημαντικά τα αποτελέσματα της συνολικής Ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων, που κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,8%.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα