Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Mια νέα συνεργασία για την ανάπτυξη Uber Air Taxis σε ένα μελλοντικό δίκτυο εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσαν η Uber και η Hyundai Motor Company, παρουσιάζοντας μια νέα φιλοσοφία ιπτάμενων οχημάτων πλήρους κλίμακας στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας.

«Το όραμά μας για Αστική Εναέρια Κυκλοφορία θα δώσει μια άλλη πνοήστις αστικές μεταφορές», δήλωσε ο Executive Vice President και Head of Urban Air Mobility (UAM) Division της Hyundai Jaiwon Shin, προσθέτοντας ότι

«Αναμένουμε ότι η UAM θα τονώσει τις αστικές κοινότητες και θα προσφέρει περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Uber Elevate είναι ο σωστός συνεργάτης για να υλοποιήσει αυτό το καινοτόμο προϊόν άμεσα διαθέσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Uber Elevate Eric Allison, επισήμανε πως «Η Hyundai είναι ο πρώτος συνεργάτης μας σε παγκόσμιο επίπεδο με τεχνογνωσία στην κατασκευή επιβατικών αυτοκινήτων.

Πιστεύουμε ότι η Hyundai έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τα οχήματα Uber Air δημιουργώντας υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα ιπτάμενα οχήματα σε μεγάλες ποσότητες οδηγώντας στη μείωση του κόστους ανά ταξίδι για τους επιβάτες.

Ο συνδυασμός των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Hyundai και της τεχνολογικής πλατφόρμας της Uber αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για τη δρομολόγηση ενός δικτύου ιπτάμενων ταξί τα επόμενα χρόνια».

Πιο αναλυτικά, η Hyundai είναι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Uber Elevate, διαθέτοντας την ικανότητα κατασκευής οχήματος σε φυσική κλίμακα και το ιστορικό μαζικής παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ιδέα του οχήματος Hyundai δημιουργήθηκε μέσω της διαδικασίας ανοιχτής σχεδίασης της Uber, μιας προσέγγισης εμπνευσμένης από τη NASA, η οποία εκκινεί την καινοτομία με τη δημοσίευση των σχεδιαστικών προτύπων των οχημάτων, ώστε εξειδικευμένες Hyundai 19 01 L340ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν στην ανάπτυξη δικών τους σχεδίων και τεχνολογιών.

Η Hyundai στα πλαίσια της νέας συνεργασίας, θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει τα ιπτάμενα οχήματα και η Uber θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης/υποδομών, συνδέσεις με τις επίγειες μεταφορές και διασυνδέσεις με πελάτες μέσω ενός δικτύου εναέριας κυκλοφορίας.

Και τα δύο μέρη συνεργάζονται στον τομέα υποστήριξης των υποδομών απογείωσης και προσγείωσης για αυτή τη νέα κατηγορία οχημάτων