Σύμφωνα με τη Hyundai η 4η γενιά του Hyundai Tucson θα είναι και «επαναστατική» και από τις πρώτες φωτογραφίες τα πράγματα δείχνουν να μην έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

Με νέα εξωτερική σχεδίαση «Parametric Dynamics», έντονα χαρακτηριστικά, αιχμηρές επιφάνειες και πρωτοποριακό φωτισμό, το νέο SUV της Hyundai δείχνει να έχει πολύ πιο δυναμικό και premium χαρακτήρα.

Η εξέλιξη της χαρακτηριστικής σχεδίασης των προβολέων της Hyundai που ονομάζεται «Parametric Hidden Lights» καθώς επίσης και μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση διπλής διάταξης του cockpit που προσφέρει εξατομικευμένο χώρο, βελτιστοποιημένο αισθητικά για μια πιο high-tech οδηγική εμπειρία.

«Με το ολοκαίνουργιο Tucson, παρουσιάζουμε την απόλυτη εξέλιξή του και μια ξεκάθαρη δήλωση σχετικά με την εξελισσόμενη δυναμική της Hyundai», δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Senior Vice President και Head of Hyundai Global Design.

«Ο προηγμένος σχεδιασμός του Νέου Tucson είναι πιστός στο πρωτοποριακό του πνεύμα και ενδυναμώνει το παιχνίδι στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Parametric Dynamics και hi-tech εσωτερικό

Η εξωτερική σχεδίαση «Parametric Dynamics» χρησιμοποιεί γραμμές, πρόσωπα, γωνίες και σχήματα για τη δημιουργία λεπτομερειών μέσω ψηφιακών δεδομένων που μοιάζουν με κόσμημα για να προσφέρει ιδιαίτερη και τολμηρή αίσθηση σχεδιασμού.

Τα παραμετρικά κρυμμένα φώτα παρέχουν μια έντονη πρώτη εντύπωση. Τα Daytime Running Lights (DRL) ενσωματώνονται στη μάσκα που μοιάζει με κόσμημα και αποκαλύπτονται μόνο όταν ενεργοποιηθούν από τον οδηγό.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, το μακρύ καπό, οι κοντοί πρόβολοι και το μεγάλο μεταξόνιο είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα πιο δυναμικό σύνολο.

Πλευρικά, οι σμιλεμένες επιφάνειες δημιουργούν αντίθεση μεταξύ μιας κομψής σιλουέτας και ενός μυώδους αμαξώματος, υποδηλώνοντας κίνηση προς τα εμπρός ακόμα και όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Η είσοδος στο εσωτερικό αποκαλύπτει μία ευρύχωρη καμπίνα που με hi-tech χαρακτηριστικά και πλήρως συνδεδεμένη.

Η εξέλιξη στο εσωτερικό του Νέου Tucson οδήγησε στην τοποθέτηση του πίνακα οργάνων σε χαμηλότερη θέση ενώ παράλληλα πολυεπίπεδες επιφάνειες ενισχύουν την αίσθηση της διαφάνειας.

Οι κάθετα προσανατολισμένες επιφάνειες της πλήρως ενσωματωμένης κεντρικής κονσόλας είναι εμπνευσμένες από καταρράκτες.

Οι δύο ασημένιες γραμμές που ρέουν από την κεντρική κονσόλα προς τις πίσω πόρτες εναρμονίζουν τα υψηλής ποιότητας υλικά με ουδέτερους τόνους.