Η Airbnb πλήρωσε αποζημίωση 7 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ) σε τουρίστρια, η οποία φέρεται να βιάστηκε υπό την απειλή μαχαιριού σε ενοικιαζόμενο ακίνητο στη Νέα Υόρκη, το οποίο είχε μισθώσει από την Airbnb.

Το Bloomberg αναφέρει ότι μια Αυστραλή τουρίστρια έλαβε την αποζημίωση μετά από επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 2015.
Το θύμα και οι φίλοι της πήραν τα κλειδιά για το κατάλυμα από ένα κοντινό κατάστημα εκείνο το βράδυ, εξηγεί η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την έκθεση, ότι ο ύποπτος είχε κάνει ένα αντίγραφο των κλειδιών για το διαμέρισμα, στο οποίο είχε πρόσβαση πριν από την επίθεση.
Η τουρίστρια επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ο ύποπτος, ο 24χρονος Τζούνιορ Λι, φέρεται να κρυβόταν στο μπάνιο, σύμφωνα με το Bloomberg.
Στον Λι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Στην ομολογία του ο φερόμενος ως δράστης δήλωσε αθώος, αλλά παραμένει υπό κράτηση.

Μετά την φερόμενη επίθεση, μια ομάδα ασφαλείας της Airbnb επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία για να προσφέρει τη βοήθειά της και να βάλει το θύμα σε ξενοδοχείο, με πληρωμένα έξοδα. Προσφέρθηκε επίσης να πληρώσει για ψυχολόγο και ανέλαβε τα έξοδα για το ταξίδι της μητέρας της από την Αυστραλία.

Το Bloomberg που επικαλείται δημοσίευμα του BBC, αναφέρει ότι ως μέρος του διακανονισμού 7 εκατομμυρίων δολαρίων, το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να μηνύσει την Airbnb ή τον οικοδεσπότη διαμερισμάτων όπου συνέβη το περιστατικό. Ο διακανονισμός επιτεύχθηκε δύο χρόνια μετά την φερόμενη επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Airbnb, Μπεν Μπράιτ, δήλωσε στο New York Post: «Σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, στα καταλύματα που διαθέτουμε, τα θύματα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για το τι συνέβη. Αυτό περιλαμβάνει την υπόθεση της Νέας Υόρκης».

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έρευνας του Bloomberg σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας στην πλατφόρμα ενοικίασης.

Πηγή: bbc.com