Οι άγγελοι έχουν φτερά |

Είναι μία σπάνια ιστορία, που επιβεβαιώνει τις απεριόριστες δυνάμεις και αντοχές του ανθρώπου. Όταν ο Παναγιώτης Πασχαλάκης υπέστη την απώλεια του γιού του πριν 6 χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί και να προβλέψει πως θα κατάφερνε όχι απλά να σταθεί στα πόδια του αλλά και να προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία.

Μία τραγική αφορμή αποτέλεσε ευκαιρία προσφοράς, με τη δημιουργία του Οργανισμού Safe Water Sports. Στη διαδρομή που ακολούθησε ο Παναγιώτης Πασχαλάκης με τη σύζυγό του Ελευθερία είναι απολύτως βέβαιο ότι η πρόληψη στις παραλίες της Ελλάδας απέκτησαν νόημα. Μπορεί να μην είναι στατιστικά μετρήσιμο πόσοι άνθρωποι γλίτωσαν πνιγμούς και οποιασδήποτε μορφής ατυχήματα από την ίδρυση του Οργανισμού και έπειτα.

Η προσπάθεια στηρίζεται από την κυβέρνηση, τις εκδηλώσεις έχει τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σπουδαίοι Έλληνες από διαφορετικούς τομείς υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Η τελευταία κίνηση από τον Παναγιώτη Πασχαλάκη ήταν η έκδοση του βιβλίου με την απώλεια του γιού του και η παρουσίασή της σε μία άκρως φορτισμένη βραδιά, όπως και το μήνυμα μετά το τέλος της παρουσίασης.  

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας μια τόσο σημαντική στιγμή για τον Παναγιώτη και την Ελευθερία Πασχαλάκη. Από την παρουσίαση πήραμε ένα μοναδικό δίδαγμα ζωής: «…Κατάφερες να μας ταρακουνήσεις, να μας βγάλεις από το λήθαργο που ζούσαμε. Να μας κάνεις να κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά μέσα μας. Να αλλάξουμε προτεραιότητες και αξίες. Να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι, λιγότερο εγωιστές.»
Μιχαήλ. Οι άγγελοι έχουν φτερά
του Παναγιώτη Πασχαλάκη
Εκδόσεις Πατάκη