Ερντογάν: Δεν θα πάει στη Γλασκώβη για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Εξέταση της κατάστασης της υγείας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν από ανεξάρτητο ιατρικό φορέα, ζητάει ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Αφορμή φυσικά στάθηκαν τα όσα απέδωσε ο Ερντογάν σε πρόσφατη ομιλία του στον Κιλιτσντάρογλου, μπερδεύοντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Πριν από μερικές μέρες ο πρώην πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, και αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Διαβούλευσης της Προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ισμαήλ Καχραμάν, ζήτησε να υιοθετηθεί «θρησκευόμενο» Σύνταγμα στη χώρα. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Να κάνουμε ένα θρησκευόμενο Σύνταγμα, τα πρώτα τέσσερα άρθρα του Συντάγματος μπορούν να αλλάξουν».

Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος απέδωσε την πρόταση αυτή στον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου CHP, λέγοντας πως: «Η αλλαγή των τεσσάρων πρώτων άρθρων του Συντάγματος είναι ιδέα του Κιλιτσντάρογλου;».

Αντιδρώντας στον ισχυρισμό Ερντογάν, ο Κιλιτσντάρογλου σχολίασε καυστικά στο Twitter : «Γνωστά στελέχη του ΑΚΡ ζητάνε “την αλλαγή των 4 πρώτων άρθρων του Συντάγματος”. Ο Ερντογάν πίστεψε πως το δήλωσα εγώ. Πλέον το αίτημα για ιατρική πιστοποίηση της υγείας του, έχει καταστεί θέμα εθνικής ασφάλειας. Ο Ερντογάν πρέπει άμεσα, να εξετασθεί ιατρικά από έναν ανεξάρτητο φορέα».