Στο δημοσίευμα των New York Times που υποστηρίζει πως ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε 750 δολάρια φόρους το 2016 και το 2017, αφού είχε εκλεγεί πρόεδρος, ενώ δεν πλήρωνε φόρους για 11 χρόνια από τα τελευταία 18, απάντησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Όπως αναφέρει, έχει καταβάλλει «πολλά εκατομμύρια δολάρια» σε φόρους και είχε δικαίωμα σε φοροαπαλλαγές. Η τοποθέτησή του έρχεται μετά το δημοσίευμα των New York Times ότι κατέβαλε μόλις 750 δολάρια φόρους το 2016 και το 2017, την πρώτη του χρονιά στον Λευκό Οίκο.

Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Τραμπ αρνείται πάντοτε να τις δώσει στη δημοσιότητα, ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική παράδοση δεκαετιών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρότι ο Τραμπ είχε εισοδήματα 427,4 εκατομμυρίων δολαρίων επί μια δεκαετία από το ριάλιτι σόου του, διάφορες χορηγίες και συμφωνίες, κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τις οφειλές του δηλώνοντας μεγάλες ζημίες στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του. Κατά τους Τάιμς, ο μεγιστάνας δήλωσε ζημία 47,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, παρά το ότι είχε έσοδα 434,9 εκατομμυρίων εκείνη τη χρονιά.