Το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone 12, δεν θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο -όπως αναμενόταν- εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μαζικής παραγωγής. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας theverge.com, ο οικονομικός διευθυντής της Ισπανίας, Λούκα Μαέστρι, σε επικοινωνία που είχε με επενδυτές την Πέμπτη (30/07), παραδέχθηκε ότι τα τέσσερα νέα μοντέλα της σειράς iPhone 12 θα κυκλοφορήσουν «λίγες εβδομάδες αργότερα» και όχι τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία Qualcomm, επίσης, άφησε να εννοηθεί πως το iPhone 12 θα καθυστερούσε να κυκλοφορήσει, επισημαίνοντας τη «μερική επίδραση στην καθυστέρηση μιας παγκόσμιας εμβληματικής κυκλοφορίας τηλεφώνου 5G» ως προς τις εκτιμήσεις του τέταρτου τριμήνου του έτους.

Δεν είναι σαφές εάν οι συσκευές θα είναι έτοιμες μέχρι τον Οκτώβριο, αν και -σύμφωνα με διαρροές- η Apple θα τις ανακοινώσει απλά σε ειδική εκδήλωση τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η καθυστέρηση στην κυκλοφορία ενός iPhone έχει συμβεί ξανά, καθώς το iPhone X ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, αλλά δεν έφτασε στα καταστήματα μέχρι τον Νοέμβριο εκείνου του έτους λόγω προβλημάτων στην παραγωγή.