Μια σημαντική ενημέρωση για τους κατόχους iPhone εξέδωσε η Apple, προειδοποιώντας τους πελάτες της ότι τα smartphone της ενδέχεται να παρεμβαίνουν σε ιατρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των βηματοδοτών.

Η εταιρεία εξέδωσε μια αναλυτικότερη ανακοίνωση, συμπληρώνοντας προηγούμενες πληροφορίες ασφαλείας, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι τα iPhone περιέχουν μαγνήτες και πομπούς που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία “ενδέχεται να παρεμβαίνουν” σε ιατρικές συσκευές όπως εμφυτευμένοι βηματοδότες και απινιδωτές.

Η ανακοίνωση του Σαββάτου προειδοποιεί συγκεκριμένα τους χρήστες για “τους μαγνήτες μέσα” και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 12, καθώς και τα αξεσουάρ MagSafe. 

Η Apple σημειώνει ότι οι εκδόσεις του iPhone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, αλλά αναφέρει επίσης ότι δεν ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μαγνητικών παρεμβολών σε ιατρικές συσκευές από τα προηγούμενα μοντέλα.

Η εταιρεία συνιστά να διατηρείτε τους φορτιστές iPhone και MagSafe σε μια “ασφαλή απόσταση” μακριά από ιατρικές συσκευές – τις οποίες ορίζει ως απόσταση μεγαλύτερη από 6 ίντσες (περίπου 15 εκατοστά).

“Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών για πληροφορίες σχετικά με την ιατρική σας συσκευή και εάν πρέπει να διατηρήσετε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ της ιατρικής σας συσκευής και του iPhone ή αξεσουάρ MagSafe”, αναφέρει η Apple στην ανακοίνωση.