Ο κ. Παπαγγελόπουλος ως υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει μια δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πως η υπόθεση Νοvartis αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο από τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους.

Προχώρησε σ’ αυτήν τη δήλωση, αν και δικαστής, ως μη όφειλε, γιατί ούτε στοιχεία παρουσίασε (πώς να παρουσιάσει, αφού δεν υπήρχαν) ούτε η υπόθεση είχε πάει στη Δικαιοσύνη, και αυτή είχε ολοκληρώσει τη δουλειά της και είχε βγάλει αμετάκλητη απόφαση.

Από διάφορες πηγές ακουγόταν πως η οικονομική ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο είναι από 1 έως 3 δισ., και ότι σ’ αυτήν εμπλέκονται περί τους 4.000 γιατρούς. Όμως, ακόμη και αυτό, για το χρηματισμό ή όχι γιατρών από τη Νοvartis, δεν είδαμε καταδικαστικές αποφάσεις, δεν είδαμε να τιμωρούνται κάποιοι.

Η Δικαιοσύνη συνεχίζει να το ερευνά, και σίγουρα θα καταλήξει σε απόδοση ευθυνών όπου και αν υπάρχουν.

Η αποδεδειγμένη σκευωρία, η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ. να προτείνει την παραπομπή δέκα επωνύμων Ελλήνων πολιτικών χωρίς κανένα στοιχείο απ’ ό,τι αποδείχτηκε, θέτοντας στο αρχείο τις επτά από τις δέκα αυτές υποθέσεις, ήταν και οργανωμένη και προετοιμασμένη.

Όταν μέσα στα δέκα αυτά ονόματα πολιτικών, που φαίνονται κατά τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. να εμπλέκονται στην υπόθεση Νοvartis, περιλαμβάνονται δύο πρώην πρωθυπουργοί, ένας πρώην αρχηγός μεγάλου κόμματος, ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος και άλλοι έξι πρώτης γραμμής πολιτικοί, η πρόθεση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είναι ξεκάθαρη.

Ήθελε να πάει σε εκλογές λέγοντας στον ελληνικό λαό: «Κοιτάξτε ποιοι σας κυβερνούσαν, η διαφθορά ήταν συνώνυμη της διακυβέρνησής τους, εμείς αξίζουμε τη ψήφο σας, οι καθαροί, οι έντιμοι, οι αδιάφθοροι».

Και δεν ξεχνάει, βέβαια, κανείς τον υπουργό τους, τον κ. Πολάκη, που έλεγε «πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή πριν τις εκλογές, για να τις κερδίσουμε». Γιατί, άραγε, τέτοια αγωνία και βιασύνη για να τελειώσει η υπόθεση πριν τις εκλογές;

Έτσι έστησαν την υπόθεση.

Δεν τους βγήκε όμως. Διότι και στοιχεία δεν υπήρχαν, και οι επτά από τις δέκα υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο. Και πώς να μην τεθούν, αλήθεια, όταν εζητείτο η παραπομπή πρώην πρωθυπουργού και όλες οι μαρτυρίες περιορίζονταν στο ότι κάποιος άκουσε κάποιον, που κι αυτός άκουσε κάποιον να λέει κάτι, ότι κάποια στιγμή το μεσημέρι, κάποιος θα πήγαινε από τη Νovartis με μια βαλίτσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ευτυχώς, για ακόμη μία φορά η Δικαιοσύνη άντεξε και επιτέλεσε και επιτελεί άριστα το λειτούργημά της. Όμως, ότι υπήρξε σκευωρία που κάποιοι την οργάνωναν μεθοδικά μέρα με τη μέρα, μετά από κάθε μία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, αποδεικνύεται περίτρανα.

Το θέμα είναι ποιοι την οργάνωσαν, ποιοι συμμετείχαν.

Δεν μπορεί να είναι μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος. Τη δήλωση την έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι αρμοί εξουσίας που ήλεγχαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. την έστησαν.

Δεν μπορεί να έχει ευθύνες μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος και όχι αυτός που θα ωφελούνταν από τη σκευωρία, ο κ. Τσίπρας δηλαδή.

Αν η εξεταστική επιτροπή καταλήξει ότι η υπόθεση αυτή είναι σκευωρία θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους αυτούς που γνώριζαν και εν γνώσει τους συμμετείχαν.

Ο κ. Τσίπρας καθημερινά τοποθετείται, φωνάζει για τα όσα συμβαίνουν στην επιτροπή, για τις καταθέσεις των μαρτύρων. Γιατί φωνάζει; Εγώ ξέρω πως φωνάζει αυτός που φοβάται.

Αλήθεια, τι φοβάστε, γιατί φωνάζετε, κύριε Τσίπρα;

Το σίγουρο είναι πως η αλήθεια θα λάμψει και όσοι ευθύνονται θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη.