Η Μπενφίκα ενημέρωσε την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στην Πορτογαλία για τη μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού της Ρούμπεν Ντίας στην Μάντσεστερ Σίτι και την απόκτηση του Νικολά Οταμέντι.

Όπως είναι γνωστό, οι «αετοί» δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο από τον Ολυμπιακό.

Ο 23χρονος Πορτογάλος διεθνής φεύγει από το Da Luz, όπου ήταν από τα 11 του χρόνια, σε αντάλλαγμα 68 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό που θα μπορούσε να φτάσει τα 71,6 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της επίτευξης των στόχων του παίκτη στην αγγλική ομάδα.
 
Ο Ντίας που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπενφίκα στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, σε ένα παιχνίδι εναντίον της Μποαβίστα, έπαιξε συνολικά σε 137 αγώνες και σημείωσε 12 γκολ, έχοντας κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα και ένα Super Cup.
 

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αναχώρησης του Ρούμπεν Ντίας, η Μπενφίκα ενημέρωσε επίσης τη CMVM για την απόκτηση του Νικολά Οταμέντι, διεθνούς Αργεντινού, που φτάνει στη Λισαβόνα μετά από τέσσερις σεζόν στην Σίτι. 
 
Οι «αετοί» πληρώνουν 15 εκατομμύρια ευρώ για τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος στην Πορτογαλία έχει ήδη φορέσει τη φανέλα της Πόρτο.