Τη Δευτέρα, η «στεγνή» από ρευστότητα αεροπορική εταιρία, ξεκίνησε να ξεπουλά χιλιάδες αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν σε πτήσεις της, από ποτήρια σαμπάνιας έως μαξιλάρια.

Στα αντικείμενα προς πώληση, περιλαμβάνεται κι ένα μεμονωμένο κουτί από κουζίνα αεροσκάφους τύπου Boeing 747, αντί £75, αλλά και δίσκοι σερβιρίσματος – £10 οι πέντε.

Η εταιρία προχώρησε σε δημοπρασία αυτών των αντικειμένων μετά την πρωτοβουλία της να βγάλει «στο σφυρί» κάποια από τα πιο πολύτιμα αντικείμενά της, όπως πολύτιμοι πίνακες που βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία της και αίθουσες VIP σε αδιάφορα αεροδρόμια του κόσμου, μεταξύ αυτών και ένα έργο τέχνης, αξίας ενός εκατ. λιρών, της Bridget Riley.

Τα κέρδη της British Airways έχουν κυριολεκτικά εξανεμιστεί μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κι έχει προχωρήσει σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Το περασμένο μήνα, η μητρική εταιρία της British Airways, η IAG έκανε γνωστό πως είχε απώλειες ύψους £5.1 δισ. για πρώτη φορά, στο εννεάμηνο του 2020, σε μια δραματική ανατροπή από τα κέρδη ύψους £1.6 δισ. που είχε καταγράψει το ίδιο διάστημα, το 2019.

Ωστόσο, το πρόσφατο ξεπούλημα δεν αφορά μόνο την άντληση ρευστού, όπως λέει η εταιρία. Οι αλλαγές που προετοιμάζει για μειωμένο προσωπικό καμπίνας αλλά και λιγότερες πτήσεις, μέχρι να τελειώσει η πανδημία, σημαίνει ότι οι αποθήκες της είναι γεμάτες με αντικείμενα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ.

Πηγή: BBC