Οι κολοσσοί της K-Pop BTS έκαναν γνωστό ότι ξεκινούν μια νέα web σειρά, η οποία θα έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους θαυμαστές τους να μάθουν κορεατικά.

Το συγκρότημα έχει θέσει στόχο να παρουσιάσει 30 μαθήματα στην εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης Weverse με έναρξη σήμερα, 24 Μαρτίου.

Σε δήλωση της εταιρείας του γκρουπ, Big Hit Entertainment αναφέρεται ότι κάθε μάθημα «έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο και διασκεδαστικό για τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που δυσκολεύονται να απολαύσουν τη μουσική και το περιεχόμενο των BTS λόγω του γλωσσικού φραγμού».

Ο ιδρυτής της Big Hit, Bang Si-Hyuk, εξήγησε ότι η ιδέα για τα μαθήματα γεννήθηκε όταν οι θαυμαστές ζήτησαν να προστεθούν αγγλικοί υπότιτλοι στα βίντεο του συγκροτήματος – καθώς μιλούν κυρίως στα κορεατικά.

«Υπάρχουν περιορισμένοι τρόποι, με τους οποίους οι θαυμαστές μας θα μπορούσαν να μάθουν την κορεατική με ευκολία» είπε.

«Η Big Hit έχει δημιουργήσει μέσα μαζικής μάθησης χρησιμοποιώντας καλλιτεχνικό περιεχόμενο για μια πιο ικανοποιητική και συναρπαστική εμπειρία για τους θαυμαστές μας» εξήγησε.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν τη γλώσσα του αγαπημένου τους γκρουπ θα παρακολουθούν αποσπάσματα από το reality show Run BTS! και άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις τους.

Τα στιγμιότυπα θα «επανασυναρμολογηθούν» έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να μάθει κορεατικά, ακούγοντας εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά από τα μέλη του K-Pop γκρουπ.

Κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια τριών λεπτών και είναι επικεντρωμένο στην κορεατική γραμματική και έκφραση, με ένα σχέδιο μαθήματος που αναπτύχθηκε από τους ερευνητές του Κορεατικού Ινστιτούτου Γλωσσικού Περιεχομένου και τον καθηγητή Heo Yong του Τμήματος Κορεατικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών Hankuk της Σεούλ.

Σύμφωνα με το NME τα μαθήματα κορεατικής γλώσσας από τους BTS είναι η τέλεια δραστηριότητα για τους θαυμαστές τους την περίοδο της απομόνωσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το συγκρότημα αναγκάστηκε να ακυρώσει τις τέσσερις πρώτες συναυλίες που θα έδινε στη Νότια Κορέα, στις αρχές Απριλίου με τις οποίες θα ξεκινούσε την παγκόσμια περιοδεία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ