Η χαμηλή επάρκεια του νερού «απειλεί» την Κωνσταντινούπολη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και αναλύσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, πολλές πόλεις της χώρας βρίσκονται οριακά σε επάρκεια νερού, καθώς τα χαμηλά ποσοστά βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με την αυξημένη χρήση του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έφεραν τα χαμηλά αποθέματα στις δεξαμενές.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, η πόλη μπορεί να καλυφθεί από τις υπάρχουσες δεξαμενές μόλις για 110 ακόμη ημέρες!

Οι ίδιες δυσοίωνες προβλέψεις, αυτή τη φορά για 45 ημέρες αφορούν την Κωνσταντινούπολη με τον Αλί Ουγουρλού, πρόεδρο του τουρκικού επιμελητηρίου Χημικών Μηχανικών να δηλώνει πως «Εάν συνεχιστεί η ξηρασία, η Κωνσταντινούπολη μπορεί να αντιμετωπίσει περιβαλλοντική ρύπανση και οι κάτοικοί της προβλήματα υγείας».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προέτρεψε μέσω Twitter τους κατοίκους της πόλης να μην σπαταλούν το νερό και να προσπαθούν να το αποθηκεύουν για τη δύσκολη συνέχεια.