Πήγε προχθές ο υπουργός Ν. Χαρδαλιας στην Κοζάνη και στα Ιωάννινα για να δει από κοντά και να μιλήσει ο ίδιος στους τοπικούς παράγοντες για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να προφυλαχθούν από την εξάπλωση της Πανδημίας.

Λες και  στις πόλεις αυτές κάνεις δεν ήξερε τι γινόταν. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.

Όλοι γνώριζαν πως στα μπαράκια και στα νυχτερινά κέντρα της  Κοζάνης πήγαιναν τις τελευταίες εβδομάδες για διασκέδαση όλοι από την Πέλλα όταν ο νομός τους βρέθηκε με αυξημένα κρούσματα σε εργοστάσια και σχολεία.

Μια επίσκεψη έκανε ο Χαρδαλιάς και αμέσως έμαθε και ποια ήταν τα μπαράκια  εκείνα που σήκωναν το φορτίο της διασκέδασης. Εκεί όπου συχνάζουν οι φοιτητές και η νεολαία, εκεί όπου έγινε η διασπορά. Μάλιστα έμαθε ακόμη ποιοι γάμοι είχαν  πολλούς καλεσμένους αλλά και ποια μνημόσυνα. Σιγά το δύσκολο σε μια πόλη σαν την Κοζάνη που βρίσκεται στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ίδιο συνέβη και στα Ιωάννινα.  Χρόνια τώρα η Εγνατία οδός έχει ενώσει όλες αυτές τις πόλεις από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Ιωάννινα και δεν είναι λίγοι αυτοί που μετακινούνται από πόλη σε πόλη μόνο και μόνο για λίγες ώρες νυχτερινής διασκέδασης 

Το λέω αυτό γιατί μόλις ανακοινώθηκε ότι η Κοζάνη και τα Ιωάννινα μπήκαν σε καραντίνα, οι περισσότεροι «έπεσαν από τα σύννεφα».

Μετά από οκτώ μήνες υπάρχουν ακόμη  συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται αν φύγεις από την μια περιοχή και πας στην άλλη. Επίσης πιστεύουν ότι μόνο σε ορισμένα μπαράκια και εστιατόρια μπορείς να κολλήσεις. 

Τα υπόλοιπα είναι Covid Free. Κάτι σαν το Sugar Free.