Ι. Χασαπόπουλος: Γελάνε με τους Αμερικανούς και είναι χειρότεροι

Αυτός ο απίστευτος τύπος με τα τατουάζ, την προβιά στους γυμνούς ώμους και τα κέρατα στο κεφάλι, που πρωτοστάτησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο είναι 32 ετών και λέγεται Τζέικομπ Άντονι Τσάνσλεϊ.

Προχθές συνελήφθη και όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Ουάσιγκτον είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Τζέικ Άντζελι και αποκαλείται Σαμάνος της Qanon.

Μιας περιθωριακής οργάνωσης που μάχεται τη διεθνή συνωμοσία και υποστηρίζει πως οι πολιτικοί, οι πλούσιοι και οι διάσημοι λατρεύουν τον σατανά και επιδιώκουν να επιβάλουν «μια νέα τάξη πράγματων».

Κάτι τέτοια βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα και την Ευρώπη και λέμε ευτυχώς εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτή την κατάσταση (εκτός κάποιων μεμονωμένων περιστατικών).

Υπάρχουν όμως και στιγμές, εδώ στην Ελλάδα, που επιβεβαιώνουμε πως βαδίζουμε χέρι χέρι με τους συνωμοσιολόγους ανά την υφήλιο.

Όπως για παράδειγμα όταν χρειάζεται να παραδεχτούμε δημόσια ως χώρα, τη μεγάλη αξία ανθρώπων της τέχνης, του αθλητισμού, του πολιτισμού οι οποίοι τυχαίνει να μην έχουν γεννηθεί από Έλληνες γονείς ή να είναι από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Τότε ίσως γινόμαστε χειρότεροι από τον Τζέικ Άντζελι.

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορήσαν οι αφίσες για την επέτειο των 200 ετών από το 1821.

Σε μια από αυτές αναμεσά στους ήρωες του 21, συμβολικά ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Πύρος Δήμας.

Αυτή ήταν η σπίθα για να εμφανιστούν και πάλι οι εθνικοπατριώτες με τον γνωστό ρατσιστικό και διχαστικό τους λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και δυστυχώς αναμεσά τους και προσωπικότητες που έχουν σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία. Είναι λυπηρό να βλέπεις σπουδαίοι αθλητές να τα βάζουν με συνάδελφους τους που δοξάζουν τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό και είναι περήφανοι που είναι Έλληνες.

Άλλους πάλι τους πείραξε η υπουργοποίηση του Νίκου Γιατρομανωλάκη.

Για να πάρει ο μέσος Έλληνας την μόρφωση και τα πτυχία αυτού του ανθρώπου θα χρειαστεί να σπουδάζει δυο ζωές.

Οι αγανακτισμένοι όμως δεν κοιτούν αυτό. Τους πειράζει που έχει βγει ανοιχτά και έχει δηλώσει πως είναι gay.

Και όλα αυτά στην Ελλάδα του 2021.

Παλιά για τις συντηρητικές απόψεις λέγαμε ότι φταίει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόρφωση και παιδεία γιαυτό και το επίπεδο είναι τόσο χαμηλό.

Τώρα κάνεις δεν μπορεί να ισχυρισθεί κάτι τέτοιο. Μήπως φταίει η παγκοσμιοποίηση; Μήπως Φταίει το κακό μας ριζικό; Ίσως όμως και να φταίει ότι κάποιοι, είτε στην Ελλάδα ζούνε, είτε στην Αμερική δεν μπορούν να κοιτάξουν τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν , οι ίδιοι ως άνθρωποι. Για αυτό και τα βάζουν με τους άλλους.

Επιτίθενται σε οποίον έχει διαφορική άποψη από την δικιά τους και το σπουδαιότερο είναι ότι δεν μπορούν στην κοινωνική τους ζωή, να δεχτούν, τη διαφορετικότητα του διπλανού τους.