Δολοφονία Καραϊβάζ: Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας - «Τον βρήκα μέσα στα αίματα» (vid)

Η δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ έδειξε εκτός όλων των άλλων, ότι στην σκοτεινή πλευρά της καθημερινότητας στην Ελλάδα,  εξακολουθεί να δρα ανενόχλητο ένα παρακράτος με τους δικούς του κανόνες και αποφάσεις .

Αυτό που πάντα με εξόργιζε ήταν πως μετά από μια δολοφονία ανθρώπου που δραστηριοποιούνταν στον λεγόμενο «κόσμο της  νύχτας», οι πηγές της αστυνομίας διέρρεαν την φράση «πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Και εκεί έκλειναν ουσιαστικά για την κοινή γνώμη οι περισσότερες  υποθέσεις που αφορούσαν  γνωστούς -αγνώστους ανθρώπους οι οποίοι έπεφταν στο έδαφος με πολλές σφαίρες στο σώμα τους.

Ποτέ κάνεις δεν μάθαινε τίποτα περισσότερο για αυτούς που είχαν σχέση με «μπράβους», «νονούς» κλπ και ακόμη πιο σπάνια μια τέτοια υπόθεση έφτανε στην δικαιοσύνη.

Η αστυνομία τις περισσότερες φορές γνωρίζει ή μπορεί να εικάσει τι κρύβεται πίσω από μια τέτοιου είδους δολοφονία.

Πολύ σπάνια όμως μπορεί να δέσει μια τέτοια υπόθεση για να την στείλει στην δικαιοσύνη.

Και αυτό γιατί πρόκειται για επαγγελματίες που εκτελούν συμβόλαια  , χωρίς να ξέρουν καν ποιος έδωσε την εντολή, ποιο  είναι το θύμα ή ακόμη ακόμη και για ποιο λόγο το σκότωσαν.

Μετά το πρώτο σοκ, η κοινή γνώμη αρχίζει και αναρωτιέται τι σχέση μπορεί να είχε ένας δημοσιογράφος με τέτοια κυκλώματα.

Είχε ενοχλήσει κάποιους;

Τι μπορεί να κρύβεται από πίσω;

Υπάρχει όμως και μια πιο απλή εξήγηση.  Αυτά τα κυκλώματα λειτουργούν τόσο ανεξέλεγκτα που καθαρίζουν όποιον θέλουν χωρίς αιτία και αφορμή. Ακόμη και στην ιδέα ότι ο άλλος έχει δημόσιο λόγο και μπορεί να ασχοληθεί με μια υπόθεση ή να έχει γνωριμίες με πρόσωπα του αντίπαλου στρατοπέδου.

Θυμάμαι τον πατριάρχη του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνο Σόμπολο που μας έλεγε συνέχεια,  ότι  γνώριζε προσωπικά όλους τους διαβόητους κακοποιούς των τελευταίων δεκαετιών. Και για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μιλούσε μαζί τους , όταν χρειάζονταν.

Άλλες εποχές θα πει κάποιος.

Και επειδή τα πράγματα έχουν ξεφύγει, είναι χρέος  της ελληνικής αστυνομίας να εξιχνιάσει γρήγορα τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 Όχι γιατί πρόκειται για έναν δημοσιογράφο,  αλλά γιατί δεν πρέπει ο φάκελος Καραϊβάζ να παραπέσει μόλις η υπόθεση φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως  πιθανόν έχει γίνει με κάποιο άλλο έγκλημα που σχετίζεται με συμβόλαιο θανάτου.

Ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ,  πριν αρκετά χρονιά πήρε πάνω του το θέμα της εξάρθρωσης της Τρομοκρατίας και το πιστώθηκε. Όπως και πριν λίγες ημέρες ξανάνοιξε την υπόθεση της Μαρφίν.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ ας είναι η αφορμή να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση των συμμοριών της νύχτας. Και την αποκάλυψη των κυκλωμάτων που πολλοί γνωρίζουν και μερικοί μάλιστα φαίνεται πως καλύπτουν γιατί εξυπηρετούνται από αυτά.