Σχολεία - Τσιόδρας: Ψήφισε αρνητικά στο άνοιγμα Λυκείων

Πολλές φορές ειλικρινά είναι να απορεί κάνεις γιατί όλοι αυτοί οι επιστήμονες, (γιατροί ,νοσηλευτές , καθηγητές) που έχουν ταχθεί για να σώζουν τους συνάνθρωπους μας από τις πανδημίες, τον καρκίνο αλλά και τα ατυχήματα, μπαίνουν στον κόπο και απαντούν σε κάθε λογής ψεκασμένο ή και τα λεγόμενα τρολ του διαδικτύου.

Βλέπεις σοβαρούς ανθρώπους με κατάρτιση, επιστημονική γνώση και πολύχρονη εμπειρία να προσπαθούν να αλλάξουν την γνώμη σε μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκουν μεγάλη χαρά και διαφωνούν μέσω διαδικτύου. Όλοι αυτοί που άλλοτε χρησιμοποιούν  το πραγματικό τους όνομα και άλλοτε κρυμμένοι πίσω από ένα ψευδώνυμο βγάζουν συνεχώς την απέχθειά τους προς όλους εκείνους τους ειδικούς που προσπαθούν να εκφράσουν την κοινή λογική. Που προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη για το αυτονόητο. Να έχουν καλή υγεία.

Ασφαλώς και ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψη του δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά. Πολύ δε περισσότερο, όταν είναι αναγκασμένος ο ίδιος να εφαρμόσει μέτρα με τα οποία τυχαίνει να μην συμφωνεί.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να βρίζει, να χυδαιολογεί και να λοιδορεί ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους , επιστήμονες που παλεύουν για το κοινό καλό.

Αυτό που συμβαίνει στον δημόσιο διάλογο και κυρίως στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης δεν έχει προηγούμενο.

Ο κάθε άσχετος  και εμπαθής έχει δικαίωμα να κάνει bullying  και να βγάζει τον χειρότερό του εαυτό εναντίον όποιου δεν του αρέσει η άποψή του. Άσχετα αν αυτός είναι γιατρός, δικηγόρος, καθηγητής ή επιστήμονας.

Θα πει κάποιος, έτσι συμβαίνει στις ανοιχτές δημοκρατίες. Αλλιώς θα είμασταν Ιράν ή Τουρκία.

Σωστά. Θα πρέπει όμως να δούμε στο βάθος και ποιο είναι αυτό που έχει τελικά την πιο μεγάλη σημασία.

Μπορεί να είναι το χειρότερο τρολ του διαδικτύου. Μπορεί να δηλώνει ότι δεν πιστεύει κανέναν και να επιτίθεται σε οποιονδήποτε θεωρεί ανώτερο του έτσι, μόνο και μόνο γιατί νομίζει ότι μπορεί να τον ταπεινώνει λεκτικά.

Όταν όμως έρθει εκείνη η δύσκολη ώρα που χτυπά η αρρώστια ή κινδυνεύει κάποιος από την οικογένειά του, τότε τον πρώτο που σκέφτεσαι να πάρεις τηλέφωνο είναι ο ειδικός γιατρός, ο φαρμακοποιός, ο καθηγητής που ξέρει ότι μπορεί να  ασχοληθεί με το πρόβλημα του.

Και ας  έχει τύχει να τον έβρισε ή να τον επέκρινε κάποτε μέσα από τα social media για τις απόψεις του και την στάση ζωής του.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι είναι η ζωή και αυτή είναι η ουσία των πράξεων μας.  Γι’αυτό καλά κάνει ο κ. Τσιόδρας και ο κάθε σοβαρός επιστήμονας και δεν απαντά και αδιαφορεί για τις επιθέσεις που δέχεται. Γιατί ξέρει στο τέλος της ημέρας πως αυτό που κάνει είναι το σωστό για το κοινό καλό.