Δήμος Καλλιθέας: Ανοιχτή συζήτηση για τη βία κατά των γυναικών, με συμμετοχή Σοφίας Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου, η μεγάλη αυτή αθλήτρια και για όσους την γνωρίζουν, η δυνατή αυτή αγωνίστρια της ζωής, αποφάσισε να πετάξει από πάνω της ένα μεγάλο βάρος.

Κατάλαβε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσει για το πρόβλημα που κουβαλούσε τόσα χρόνια μέσα της και δεν την άφηνε να ησυχάσει.

Μετά από 25 χρόνια ένιωσε έτοιμη να δώσει φωνή σε όλα αυτά που την βασάνιζαν και που δεν τολμούσε να τα πει σχεδόν σε κανέναν.

Δεν έχει σημασία γιατί επέλεξε τώρα να μιλήσει μετά από δυόμιση δεκαετίες. Το φάντασμα αυτού του ανθρώπου που την κακοποίησε την στοίχειωνε.

Και έρχεται η στιγμή που χωρίς να το καταλάβεις βγαίνει από μέσα σου όλη η αλήθεια. Όσο σκληρή και αν είναι.

Δεν υπάρχει ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ ένιωσε ελεύθερη, ΤΩΡΑ το έκανε.

Παλαιοτέρα οι γυναίκες πίστευαν ότι αυτή είναι μοίρα τους. Να μην μιλάνε. Και οι πιο πολλές έπαιρναν μαζί τους τα μυστικά τους. Όπου και να κοιτάξεις μια ξεχωριστή ιστορία.

Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και μαζί του αλλάζουν και οι καταστάσεις και οι αξίες. Στην εποχή που βασιλεύουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , η φωνή και η άποψη των γυναικών αλλά και του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά , που αδικείται , ακούγεται πιο δυνατά και πιο καθαρά.

Αρκεί να αποφασίσει κάποιος , να μιλήσει. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για μια ανοιχτή κοινωνία.

Έτσι έγινε και στην Αμερική και στην Ευρώπη με τις υποθέσεις- σκάνδαλα κακοποίησης γυναικών και ανήλικων είτε από επωνύμους και VIP, είτε ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Όσο ισχυρός και αν είναι κάποιος δεν μπορεί να σκεπάσει την φωνή της αδικίας . Όπως λέει και μια λαϊκή σοφία: Κάνεις δεν είναι τόσο πλούσιος για να σβήσει το παρελθόν του.

ΟΣΑ χρόνια και αν περάσουν. Η ζωή έχει τον δικό της ρυθμό και αποδίδει μέσα στον χρόνο την δική της δικαιοσύνης. Και η αδικία είναι εκεί και περιμένει.

Δυο είναι τα σημαντικά πράγματα στην υπόθεση Μπεκατώρου.

Πρώτον ότι αυτή η γυναίκα κατάφερε να μιλήσει δημόσια και να ελευθερωθεί από το βάρος της.

Και το δεύτερο είναι ότι με την κίνηση της αυτή, ίσως μπορέσει να πείσει μερικές και μερικούς ακόμη, να κάνουν το ίδιο, χωρίς να φοβηθούν τις συνέπειες.

Όλα τα υπόλοιπα μαζί και η χιονοστιβάδα εξελίξεων που μέρα με την ημέρα φουντώνει, ήταν αναμενόμενα.