Απόψεις

Ι. Χασαπόπουλος: Ο Απρίλιος του 2021 δεν είναι ίδιος με τον Απρίλιο του 2020

Tο στοίχημα προσαρμογής μπορούμε να το κερδίσουμε και για τους εαυτούς μας κυρίως όμως για να μην δικαιωθούν όσοι επένδυσαν στην καταστροφή

lockdown

Δυστυχώς, εδώ που φτάσαμε ψάχνουμε να βρούμε το δίκιο και το άδικο.

Και σε αυτούς που φωνάζουν ότι δεν αντέχουν άλλο τα περιοριστικά μέτρα και πρέπει να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα της και σε αυτούς που λένε πως με την πανδημία κανείς δεν μπορεί να παίζει και πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα προφύλαξης.

Έχουμε διχαστεί ως κοινωνία για τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού.

Οι πολιτικοί έχουν διχαστεί, οι γιατροί έχουν διχαστεί, οι πολίτες έχουν διχαστεί και άντε να βρεις άκρη.

Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες του κόσμου συμβαίνει αυτό.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει απορυθμιστεί η ζωή του από τα συνεχή περιοριστικά μέτρα και την αλλαγή των συνήθειων του.

Υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία των πολίτων που προφυλάσσεται γιατί έχει καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που πιστεύουν πως κάποια αόρατη δύναμη επιβάλει τα μέτρα μόνο και μόνο για να καταστρέψει τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους, τους μαθητές, τους γονείς, τους ηλικιωμένους, τους επαγγελματίες .

Επίσης αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν χρέος τους να αντισταθούν σε αυτή την «λαίλαπα» και δηλώνουν «ανυπακοή» στις αποφάσεις που παίρνει η Πολιτεία.

Και για να μην νομίζουμε ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, αρκεί μια διαδικτυακή βόλτα στην ειδησεογραφία των άλλων χωρών για να διαπιστώσουμε ότι στην Γερμανία γίνονται διαδηλώσεις κατά του κορωνοϊού και των μέτρων, στη Γαλλία και στο Βέλγιο γίνονται μεγάλα πάρτι νεολαίας στα πάρκα, ενώ στην Ολλανδία οι νέοι χρησιμοποιούνται ως πείραμα για να διαπιστωθεί αν κολλάει ο ιός στις συναυλίες.

Τα ίδια συμβαίνουν και στην Αμερική και την Βρετανία.

Όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να έχουν υπόψιν τους πως θα πρέπει καθημερινά να εξετάζονται όλες οι παράμετροι.

Και οι διαφωνίες των επιστημόνων στις επιτροπές.

Και τα παιγνίδια της αντιπολίτευσης που επενδύει στην φθορά της κυβέρνησης.

Και οι ανάγκες των πολίτων για να εκφραστούν και να ξεσκάσουν.

Κυρίως όμως, προέχουν οι ανάγκες των νοσοκομείων και η παροχή βοήθειας σε όσους νοσούν. Αυτός είναι ένας αγώνας δρόμου καθημερινός και δεν επιδέχεται εκπτώσεις.

Και από την άλλη πρέπει να προσαρμόσουμε τις ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας γιατί το μοντέλο του 2020 δεν αποδίδει πλέον.

Ο Απρίλιος του 2021 δεν είναι το ίδιο με τον Απρίλιο του 2020.

Τώρα υπάρχουν τα rapid test, τα self test , τα μοριακά και τα εμβόλια .

Ας αποφασίσουμε λοιπόν να τα αξιοποιήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αποκατασταθεί σιγά σιγά και η λειτουργία της οικονομίας.

Και αυτό το στοίχημα προσαρμογής μπορούμε να το κερδίσουμε και για τους εαυτούς μας κυρίως όμως για να μην δικαιωθούν όσοι επένδυσαν στην καταστροφή λόγω πανδημίας.

Δείτε επίσης