Και ξαφνικά , εκεί που είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε για ένα μήνα περίπου σταθερό τον αριθμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα , ο εφιάλτης ξανάρθε.

Τα πρώτα μηνύματα έφτασαν από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε πολύ λίγες ημέρες.

Αποτέλεσμα να κλείσουν όλα από τις 9 το βράδυ στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και να προκαλείται ντόμινο αντιδράσεων ακόμη και στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ίδια κατάσταση επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες Ισπανία, Βρετάνια, Γερμανία και Ιταλία.

Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη πολύ γρήγορα είναι βέβαιο ότι θα έρθει και στην Ελλάδα .

Μόλις ο καιρός κρυώσει και αρχίσουν οι πολίτες να κλείνονται σε εσωτερικούς χώρους , οι ειδικοί λένε ότι τα κρούσματα θα παρουσιάσουν αύξηση.

Αυτό που ζούμε λοιπόν στην Ευρώπη είναι μια πρόβα για το τι θα ζήσουμε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Στην Δυτική Μακεδονία μόλις έπεσε η θερμοκρασία είδαμε ότι η πόλη της Κοζάνης μπήκε σε καραντίνα. Κάπως έτσι θα είναι τις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση σε πολλές πόλεις και περιφερικές ενότητες.

Εάν ορισμένοι εξακολουθούν ακόμη και τώρα να κάνουν πως δεν βλέπουν την καταστροφή που έρχεται και δεν εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας , αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να τους ακολουθήσουν στον ωχαδερφισμό τους.

Συλλογική ευθύνη δεν μπορεί να υπάρξει όταν κάποιοι δεν φροντίζουν ούτε καν για την ατομική τους προστασία.