Μια ακόμη, πολύ δύσκολη εβδομάδα ,θα είναι αυτή, η δεύτερη του Μάρτιου καθώς ακόμη και το Σαββατοκύριακο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξητική τάση.

Να μην παραξενευτούμε αν μεσοβδόμαδα ξεπεράσουμε τις 3000 κρούσματα.

Τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται πολύ μεγάλη πίεση από τις εισαγωγές των ασθενών με κορωνοϊό και είναι πολύ δύσκολο αυτή η εικόνα να αποφορτιστεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Ήδη στην κυβέρνηση αρχίζουν και επανεξετάζουν τις ημερομηνίες χαλάρωσης των μέτρων, αφού και οι πλέον αισιόδοξοι έχουν πέσει έξω στις εκτιμήσεις τους.

Στην αρχή  οι περισσότεροι έθεταν ως όριο την Καθαρά Δευτέρα,  ως την ημερομηνία που θα αρχίζαμε να μετράμε αντίστροφα. Φαίνεται όμως, ξεκάθαρα  πλέον  ότι όλον τον Μάρτιο θα τον περάσουμε με τα «έξυπνα» μέτρα.

Και βέβαια, μεταξύ αυτών των «έξυπνων» μέτρων είναι και η μη απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των πορειών στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πολίτες που αγωνίζονται καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα και να είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους, δεν μπορούν να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο. Δεν μπορούν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους , ενώ αν είναι εργαζόμενοι σε αναστολή, θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους με τα 534 ευρώ που θα πάρουν από το κράτος.

Και την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν ασυλία στις μετακινήσεις τους  και μάλιστα στο όνομα της Δημοκρατίας.

Έγινε ολόκληρο θέμα την προηγουμένη εβδομάδα και  χρειάστηκε  να δώσει διευκρινήσεις  και η κυβέρνηση, για το αν επιτρέπονται ή όχι οι πορείες και οι συγκεντρώσεις και γιατί πρέπει να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση στους διαδηλωτές .

Γιατί να έχουν περισσότερα δικαιώματα, αυτοί που μετέχουν στις συγκεντρώσεις, από τους άλλους τους απλούς εργαζομένους ή επαγγελματίες που δεν μπορούν ούτε να δουλέψουν ούτε να μετακινηθούν;

Προφανώς και όλοι θα θέλαμε να είναι ανοιχτά τα πάντα και να μετακινούμαστε όλοι ελευθέρα.

Από την στιγμή όμως που η μεταδοτικότητα συνεχώς αυξάνεται δεν γίνεται τα κόμματα να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και να καλύπτουν πολιτικά την πελατεία τους.

Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Στο όνομα των διεκδικήσεων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων εργαζομένων, μεταναστών, φυλακισμένων , τα κόμματα, οι πολιτικές νεολαίες τους ακόμη και παρατάξεις ομοσπονδιών, μπορούν και κάνουν ελεύθερα τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις τους, όπου προφανώς δεν μεταδίδεται ο ιός .

Θα πει κάποιος ότι όταν επεμβαίνει η  αστυνομία πέφτουν πρόστιμα  στους υπευθύνους.

Αν ένας πολίτης ξεχάσει να στείλει το μήνυμα του στο 13033  για μια απλή μετακίνηση , πληρώνει πρόστιμο τον μισό μισθό του και δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για να καταβάλει τα χρήματα.

Επίσης το μόνιμο αντεπιχείρημα των κομμάτων που διοργανώνουν  ή καλύπτουν τις συγκεντρώσεις είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κυβέρνηση δεν έχει μπορέσει ένα χρόνο τώρα να λύσει το πρόβλημα  της μεταδοτικότητας στα λεωφορεία. Και κάθε φορά που ζητάει πιστή τήρηση των μέτρων, ο αντίλογος είναι η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς.  

Για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Και η κυβέρνηση να διασφαλίσει, ώστε οι μετακινήσεις των πολιτών , από και προς τις δουλειές τους να είναι covid free αλλά και να τηρούνται πιστά τα μέτρα από όλους.

Και η αντιπολίτευση  όταν υπάρχει θέμα υγείας και διασποράς να μην καλύπτει πολιτικά όποιον βγαίνει στον δρόμο μόνο και μόνο επειδή φωνάζει κατά της κυβέρνησης.  Δεν είναι κάποιοι πιο ίσοι από τους άλλους.