Η DEMO δίνει προτεραιότητα στην κοινωνία

Το 2020 η φαρμακευτική εταιρεία DEMO στήριξε την εθνική οικονομία με επενδύσεις και εκατοντάδες θέσεις εργασίας αλλα ταυτόχρονα στήριξε εμπρακτα την κοινωνία και κυρίως ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Διέθεσε πάνω απο 1εκ ευρώ για δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους.Με το πρόγραμμα «Είναι Ευθύνη Μας», η επιχείρηση  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προμηθεύοντας δωρεάν με φάρμακα, υλικά και μηχανήματα αποκεντρωμένα ιατρεία νησιών.

Η πανδημία του covid – 19 ήταν αυτή που όρισε τις ανάγκες και τους χρόνους της ανταπόκρισης της DEMO αλλά και όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο τομέα της υπευθυνότητας.  Έτσι η Βιομηχανία Φαρμάκων τον Απρίλιο πραγματοποίησε δωρεά 60 monitors μέτρησης ζωτικών λειτουργιών για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ, αξίας 260.000 ευρώ, τα οποία και παρέδωσε στα νοσοκομεία αναφοράς για τον covid – 19. Επίσης ως μέλος της ΠΕΦ, ήταν μία από τις εταιρείες που πρωτοστάτησε στη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας προς το ΕΣΥ.

Παράλληλα, η εταιρία έχει πάρει και συνεχίζει να παίρνει όλα τα μέτρα προστασίας που έχει υποδείξει η Πολιτεία για την ασφάλεια των εργαζομένων της ενώ προχώρησε και πέρα από αυτά. Εφάρμοσε και εφαρμόζει τη μέθοδο της τηλεργασίας όπου είναι  εφικτό , άλλαξε τη ροή προσέλευσης στην εργασίας και ως εκ τούτου αυξήθηκαν τα δρομολόγια των πούλμαν που νοικιάζει για τη μετακίνηση του προσωπικού ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.  Μοιράστηκαν χιλιάδες μάσκες με το σήμα της DEMO στους εργαζόμενους, δημιουργήθηκαν «σταθμοί» για την παροχή αντισηπτικών, σημάνσεις με οδηγίες, χώροι με plexi glass σε γραφεία και smoking / lunch areas σε εξωτερικούς χώρους (κιόσκια). Επίσης με την επιστροφή των εργαζομένων από τις διακοπές  στο τέλος Αυγούστου και στις αρχές της νέας χρονιάς του 2021 διενεργήθηκαν δωρεάν covid tests σε όλους τους εργαζόμενους.

Ετικέτες: