Ο 78χρονος, Joe Biden, κατάφερε το βράδυ το Σαββάτου (7/11) και επίσημα να ανακηρυχθεί ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, χαρίζοντας μια ιδιαίτερα πικρή ήττα στον Donald Trumb, την οποία από ότι φαίνεται δεν έχει αποδεχθεί ακόμα ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος.

Ωστόσο, o Biden φαίνεται να οφείλει ένα μικρό μέρος της νίκης του, στην επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία που έκανε για λογαριασμό του η πολυαγαπημένη του εγγονή, Naomi Biden. H 26χρονη τα τελευταία χρόνια έχει ένα πολύ ισχυρό και ενεργό προφίλ στα social media και από ότι φαίνεται αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να ενισχύσει με κάθε τρόπο την προεκλογική εκστρατεία του παππού της. Αυτό ωστόσο δεν το έκανε με τον παραδοσιακό τρόπο και τα ‘ξύλινα’ πολιτικά λόγια που θα χρησιμοποιούσαν οι περισσότεροι, αλλά με αστεία και έξυπνες ατάκες της γενιάς της.

Συνολικά ο ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επτά εγγόνια, με την 26χρονη Naomi να αποτελεί το μεγαλύτερο από αυτά. Είναι κόρη του δεύτερου γιου του Joe, του Hunter και της πρώην γυναίκας του Kathleen, ενώ πήρε το όνομά της από την αδικοχαμένη πρώτη σύζυγο του Biden, την Naomi Christina, η οποία πέθανε το 1972 σε τροχαίο ατύχημα.

Αυτό που δεν γνωρίζουν ίσως πολλοί είναι πως η Naomi ενδιαφέρεται έντονα για τα όσα κάνει ο παππούς της στη δουλειά. Μάλιστα, όταν αυτός διετέλεσε αντιπρόεδρος στις θητείες του Barrack Obama, συχνά πήγαινε μαζί του σε ταξίδια στο εξωτερικό όπως στην Κίνα, την Τουρκία ή τη Νέα Ζηλανδία.

Ενώ, την τετραετία που ήταν πρόεδρος ο Ντοναλτ Τραμπ, η ίδια δεν σταμάτησε να “χτυπά” πολιτικά τις επιλογές του και να επικρίνει με ιδιαίτερες αναρτήσεις στο Twitter, τον τρόπο που ασκούσε την εξουσία.

Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου όταν και ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών, η Naomi έγινε viral με την οικογενειακή φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter, με αποτέλεσμα να έχει γίνει κι αυτή περιζήτητη παγκοσμίως.