Και ξαφνικά ανακάλυψε θέμα λειτουργίας της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας ενίσταται για το ότι δεν συζητήθηκε αίτημα του για Προ Ημερησίας Συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης αλλά ξεχνά ότι ο Πρωθυπουργός ήταν εκείνος που ενημέρωσε για το συγκεκριμένο θέμα διεξοδικά τη Βουλή και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού. Μια διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα να τοποθετηθούν όλοι οι αρχηγοί και έχει χαρακτηριστικά διευρυμένης συζήτησης. Αυτό μάλιστα έγινε δύο φορές. Εν ολίγοις το αίτημά του ικανοποιήθηκε πλήρως με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ο οποίος σήμερα επικαλείται τον Κανονισμό της Βουλής- ξεχνάει ότι ο ίδιος ως Πρωθυπουργός δεν απάντησε σε δύο αιτήματα του κ. Μητσοτάκη για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για εξόχως σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο αίτημα αφορούσε την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων και το γεγονός ότι δεν εξετάζονταν ποτέ οι σχετικές προτάσεις νόμου της Νέας Δημοκρατίας και το δεύτερο το μεταναστευτικό ζήτημα. Σημειώνεται ότι η άρνηση του κ. Τσίπρα ήρθε σε ομαλές συνθήκες και όχι εν μέσω πανδημίας.

Απόδειξη ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε συνειδητά να μην απαντήσει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας είναι τα λόγια του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στις 2 Ιουλίου 2018, απαντώντας στο επαναλαμβανόμενο αίτημα των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας που διαρκώς έθεταν το ζήτημα των αιτημάτων για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, παραδέχθηκε ότι είναι πολιτικό θέμα και όχι ζήτημα εφαρμογής του Κανονισμού της Βουλής, καθώς η τότε κυβέρνηση δε θεωρούσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί η πρόταση νόμου της ψήφου των αποδήμων ούτε να γίνει η σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ως Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει σειρά επιστολών προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με ζητήματα κακής νομοθέτησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον περιορισμό των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, αλλά και συνολικά της προβληματικής λειτουργίας της Βουλής. Ουσιαστικά ουδέποτε έλαβε απάντηση…