Ένα συγκλονιστικό μυθιστορηματικό ντεμπούτο, το βιβλίο «Η Εποχή του Φωτός» της Γουίτνεϊ Σέιρερ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός έχει ως πρωταγωνίστρια του το διάσημο μοντέλο της Vogue και μετέπειτα φωτογράφο Λη Μίλερ. Πυρήνας του η αναζήτηση της για μια νέα ταυτότητα ως καλλιτέχνης αφού πρώτα πέρασε πολλά χρόνια ως πηγή έμπνευσης του σουρεαλιστή-ντανταϊστή καλλιτέχνη Μαν Ρέι.

H Λη Μίλερ φτάνει στο Παρίσι το 1929. Πανέμορφη και ταλαντούχα, έχει αφήσει πίσω της μια πετυχημένη καριέρα μοντέλου για να κυνηγήσει το μεγάλο όνειρό της να γίνει καλλιτέχνης. Τραβάει την προσοχή του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Μαν Ρέι, και παρόλο που εκείνος θέλει να τη χρησιμοποιήσει απλά ως μοντέλο, ανάμεσά τους αναπτύσσεται ένας θυελλώδης έρωτας που σκοντάφτει στις προηγούμενες σχέσεις του με διάσημες καλλιτέχνιδες.

Το ειδύλλιό τους ξετυλίγεται με φόντο το μποέμικο Παρίσι, περνώντας νύχτες σε καμπαρέ γεμάτα καπνό, οπιοποτεία, και πάρτυ στα οποία συχνάζουν διάσημα ονόματα της τέχνης. Ο Πολ Ελυάρ, ο Ζαν Κοκτώ, ο Τρίσταν Τσάρα, ο Νταλί, η Γκαλά, είναι μόνο μερικοί από τους διάσημους που θα γνωρίσει η Λη. Αλλά καθώς η Λη αρχίζει να υψώνει το ανάστημα της και να μεταμορφώνεται από μούσα σε καλλιτέχνιδα, η ζήλια του Μαν ξεφεύγει από τον έλεγχο, και μετά από λίγο οι αμοιβαίες προδοσίες τους απειλούν να τους καταστρέψουν.

«Όπως το Παρίσι τη δεκαετία του 1930, το πρώτο μυθιστόρημα της Σέιρερ είναι μια εκρηκτική σύγκρουση ρομάντζο και πραγματικότητας», έγραψε σχετικά το περιοδικό O, the Oprah Magazine