Οι εξομολογήσεις της Ιωάννας για την κατάσταση της και την 35χρονη με το βιτριόλι | 1 228

Συγκλονίζουν οι γονείς και ο αδερφός της 34χρονης Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο στην Καλλιθέα. Η κοπέλα, μετά από 85 ημέρες νοσηλείας και επτά χειρουργεία, βρίσκεται πλέον στο σπίτι της. Ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας τη συνάντησε λίγες ώρες πριν βρεθεί στο πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και μίλησε μαζί της για το πώς κυλάει η ζωή της μετά τη μοιραία επίθεση.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Ιωάννας, η επικοινωνία της κοπέλας φαίνεται να είναι καλύτερη στο σπίτι της απ΄ότι ήταν στο νοσοκομείο, ωστόσο η εικόνα και η ψυχολογία της δεν είναι εξίσου καλά «Τα τραύματά της παραμένουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και είναι δύσκολη η κατάσταση όπως και η ψυχολογική της κατάσταση. Το κορίτσι δε μπορεί να βγει έξω και δεν πρέπει να τη δει ούτε ο ήλιος», ανέφερε ο δικηγόρος. 

«Τη συνάντησα πρώτη φορά μετά το χειρουργείο και ήταν πολύ συγκινημένη που βρεθήκαμε», πρόσθεσε ο δικηγόρος της και όπως είπε της παρέδωσε γράμματα και επιστολές ανθρώπων που της έστελναν όλον αυτόν τον καιρό την αλληλεγγύη για το πρόβλημά της και την αγάπη τους, ενώ η ίδια ζήτησε από τον δικηγόρο της να συγκεντρώσει όλα τα μηνύματα και τα e-mail, ώστε να μπορέσει να απαντήσει σε όλους.

Σχετικά με το αν η Ιωάννα έχει δει το πρόσωπό της, ο κ. Λύτρας επεσήμανε ότι θεωρεί πως βλέπει την εικόνα της, ενώ κατά τη συνάντησή τους δεν έκρυψε τα εγκαύματα από το βιτριόλι. Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος υπογράμμισε τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε η υπόθεση της 34χρονης στους ιατρικούς κύκλους και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει μεγάλοι ιατροί από όλον τον κόσμο ώστε να βοηθήσουν την Ιωάννα να επουλώσει τα τραύματά της.

Τι του είπε για την 35χρονη

Η σχέση της Ιωάννας με την 35χρονη που φέρεται να της έριξε το βιτριόλι είναι γνωστή: η Ιωάννα την είχε συναντήσει μερικές φορές και δεν την ήξερε προσωπικά. Όπως είπε η Ιωάννα στον κ. Λύτρα, η 35χρονη φαίνεται να τη ζήλευε τόσο για την εικόνα της όσο και για το αίτημα φιλίας που της είχε κάνει ο υποτιθέμενος φίλος της 35χρονης, που όπως όλα δείχνουν δεν είχαν σχέση.

Ο πατέρας, η μητέρα και ο αδερφός της Ιωάννας μίλησαν στην εκπομπή « Αλήθειες με τη Ζήνα» για την πορεία της υγείας της κόρης τους.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της, η 34χρονη βρίσκεται στο σπίτι και πηγαίνει μια με δυο φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο. «Έχει ακόμα έναν Γολγοθά μπροστά της. Είναι όμως δυνατό κορίτσι και εμείς είμαστε όλοι δίπλα της και τη στηρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αδερφός της με τη σειρά του ανέφερε ότι είναι καλύτερα και ότι θα μιλήσει δημόσια όταν ανακάμψει σωματικά και ψυχικά. «Πρέπει να αισθανθεί καλύτερα, κυρίως ψυχικά», είπε.

Τέλος, η μητέρα της ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν το παιδί της όλον αυτόν τον καιρό.