Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχούν στην επικαιρότητα οι πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό. Μεγάλο ή μικρό, δομικό ή διορθωτικό, δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι πως οι πληροφορίες για ανασχηματισμό διέρρευσαν από κυβερνητικά στελέχη, έστω αορίστως, που όμως έδωσαν τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να ανεβάσουν σε πρώτη είδηση το θέμα. Σωστά έκαναν, γιατί ο ανασχηματισμός, οι αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα, είναι ένα μεγάλο πολιτικό θέμα. Άρχισαν οι συζητήσεις και οι υποθέσεις, ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι νέοι έρχονται.  

Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λογικό είναι να έχει κάνει ο πρωθυπουργός τις αξιολογήσεις, να έχει διαπιστώσει πού υπάρχουν δυσλειτουργίες, ποιοι υπουργοί, πιθανόν «δεν τράβηξαν», δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Πιστεύω πως σ’ αυτόν τον ένα χρόνο διακυβέρνησης το μεγάλο λάθος δεν έγινε.  

Αντίθετα, η κυβέρνηση παρήγαγε πλούσιο έργο, και αυτό φαίνεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις και στην αποδοχή του έργου της από την κοινή γνώμη, αλλά και στις συζητήσεις που γίνονται καθημερινά στoύς διάφορους χώρους συνάντησης των πολιτών.  

Η φράση, δε, που ακούγεται «ευτυχώς η πανδημία του κορωνοϊού μάς βρήκε με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι έτσι με την υπευθυνότητα που επέδειξε, τα άμεσα μέτρα που πήρε, αποφύγαμε τα χειρότερα και αποτελούμε παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο», αυτή και μόνο τα λέει όλα.  

Τώρα, αυτό που χρειάζεται είναι η επανεκκίνηση της Οικονομίας και να αποδώσουν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ώστε το φθινόπωρο να βρει την ελληνική Οικονομία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Αυτό για να γίνει πρέπει η κυβέρνηση και το κράτος συνολικά, να λειτουργούν με όλες τους τις δυνάμεις. Δεν πρέπει ούτε μία μέρα να χαθεί. Είναι δύσκολα τα πράγματα στην Οικονομία. Ο Τουρισμός ιδιαίτερα, η ατμομηχανή της Οικονομίας μας, αλλά και η αγορά συνολικά, δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους. Οι καταστηματάρχες και οι μικροεπιχειρηματίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να σταματήσει κάθε συζήτηση για ανασχηματισμό. Ή, να γίνει, αν χρειάζεται, σήμερα. Αλλιώς να κόψει κάθε συζήτηση ο πρωθυπουργός.  

Είναι ανθρώπινο και φυσικό επόμενο με το που άνοιξε η συζήτηση για ανασχηματισμό, οι υπουργοί «να κατεβάσουν τα μολύβια» και να αρχίσουν τις ενέργειες και τις επαφές για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην κυβέρνηση.  

Ακόμα και τους σίγουρους, τους αμετακίνητους, το θέμα του ανασχηματισμού τούς απασχολεί σοβαρά. Η συνεχής, μακρόσυρτη ενασχόληση των ΜΜΕ, των πολιτών και των πολιτικών με συζητήσεις, υποθέσεις και σχόλια για το θέμα του ανασχηματισμού, δεν βοηθάει κανέναν. Αυτό είναι αποκλειστική απόφαση και ευθύνη του πρωθυπουργού και θα κάνει ό,τι πρέπει όταν χρειαστεί. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, πρέπει να δουλέψουμε. Ούτε ώρα δεν περισσεύει για χάσιμο.