Η Γαλλία αρνείται το κλείσιμο των σχολείων παρά την εξάπλωση της μετάλλαξης του ιού

Σήμερα ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης σε αποκλειστική συνέντευξή του εξέφρασε την πρόθεσή του να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά στη Γαλλία, αλλά πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα για να επιβραδυνθεί περαιτέρω η μετάδοση της COVID-19 και ιδιαίτερα η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Βρετανία.

«Πιστεύουμε ότι τα αγγλικά δεδομένα για το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού δεν επαρκούν οπωσδήποτε για να μας οδηγήσουν να συστήσουμε το κλείσιμο των σχολείων στη Γαλλία», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

Το νέο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία υπολογίζεται ότι αναλογεί περίπου στο 1% των νέων κρουσμάτων του ιού στη Γαλλία, σημείωσε ο ίδιος.

«Η άμεση πρόκληση (που αντιμετωπίζουμε) δεν είναι η εξάλειψή του, αλλά η επιβράδυνση της προόδου του λαμβάνοντας έναν αριθμό περιοριστικών μέτρων», συνέχισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συνεδρίαζε σήμερα το πρωί με υπουργούς της κυβέρνησής του για να συζητήσουν πιθανή περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων για την ανάσχεση της επιδημίας.

Πιθανή θεωρείται η επιβολή από νωρίτερα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 18:00 αντί για τις 20:00 το βράδυ, όπως ισχύει ήδη σε κάποιες περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Γαλλίας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ