Λίγη ώρα μετά την επίθεση στη Νίκαια, κατά την οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στο σημείο.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε: «Μια ακόμη φορά η χώρα μας χτυπήθηκε από μια ισλαμική τρομοκρατική επίθεση. Τρεις συμπολίτες μας έπεσα στη Νίκαια, στην βασιλική της Παναγίας των Παρισίων. Είναι η Γαλλία που δέχτηκε την επίθεση»

Ενώ πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσαγωγές στην επικράτειά μας για το θέμα. Θα ήθελα να μεταφέρω τη στήριξή μας στην καθολική κοινότητα των Γάλλων. Οι καθολικοί που δέχονται επίθεση στη χώρα μας. Ολόκληρο το έθνος στέκεται στο πλευρό τους για να είναι εφικτό να ασκούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα ελεύθερα στη χώρα μας. Κάθε πολίτης μπορεί να πιστεύει ή όχι, όμως όλες τα θρησκευτικά του καθήκοντα πρέπει να μπορούν να ασκούνται».

Απευθυνόμενος στην τοπική αρχή, ο κ. Μακρόν υπογράμμισε: «Το δεύτερο μήνυμα είναι για την πόλη της Νίκαιας που έχει δεχτεί για τρίτη φορά χτύπημα. Ξέρω το σοκ που δέχεται η πόλη, μαζί με τη χώρα. Αν δεχόμαστε επίθεση για μια ακόμη φορά είναι για τις αξίες μας».

Στην πορεία είπε: «Το λέω ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά. Δεν θα κάνουμε πίσω! Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να αυξήσουμε την ετοιμότητα παντού στη Γαλλία για να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατική απειλή.


Στη Γαλλία δεν υπάρχει παρά μία κοινότητα, αυτή είναι η εθνική. Να πω σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της θρησκείας τους, είτε πιστεύουν είτε όχι πως πρέπει αυτή τη στιγμή να ενωθούμε.

Ξέρω πως όλοι είναι βαθιά σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι. Καλώ στην ενότητα όλων. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να δώσω στη Νίκαια. Ξέρω πόσα έχει περάσει η πόλη και αυτή η περιφέρεια.

Στήριξη του έθνους, των καθολικών της Γαλλίας, στιβαρότητα και ενότητα είναι το μήνυμα που θα δώσουμε σήμερα, αλλά και αύριο».