Η Ιβ Μπράνσον πέθανε από κορωνοϊό - To συγκινητικό «αντίο» του γιου της

Η μητέρα του Ρίτσαρντ Μπράνσον, Ιβ Μπράνσον, πέθανε από κορωνοϊό, σε ηλικία 96 ετών, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Πάντως, ο Μπράνσον με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνει ότι από το να θρηνεί για την απώλειά της, προτιμά να σκέφτεται την υπέροχη ζωή που έκανε, το ανήσυχο πνεύμα της, τη χαρά και την αγάπη που μοίρασε απλόχερα σε όλους μας.

Η φιλάνθρωπος είχε τιμηθεί για την προσφορά της στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις Γυναικών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ μετά τη λήξη αυτού μετέβη στη Γερμανία για να ασχοληθεί με τον χορό, και συγκεκριμένα με το μπαλέτο.

Αργότερα, ίδρυσε στο Μαρόκο το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά της, προκειμένου να βοηθήσει νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της από τον γιο της, το ίδρυμα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Είμαστε τόσο λυπημένοι που η γυναίκα που έδωσε πνοή στο ίδρυμα δεν είναι πια στη ζωή. Βοηθούσε πολύ τη χώρα μας, ακόμα και μέχρι λίγο προτού κλείσει για πάντα τα μάτια της».

Με αφορμή τον θάνατο της μητέρας του, ο Μπράνσον αποκάλυψε πως αν η εκείνη δεν του είχε δώσει κάποια χρήματα από ένα κολιέ που είχε πουλήσει, δεν θα είχε ιδρύσει την εταιρεία του, Virgin.

Eve Branson lived a remarkable life. Pic: Virgin

Συγκεκριμένα, είπε: «Μια ημέρα, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 η μητέρα μου βρήκε ένα ακριβό κόσμημα, το οποίο και παρέδωσε σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Έπειτα από τρεις μήνες, και ενώ κανείς δεν το είχε αναζητήσει, η αστυνομία είπε στη μητέρα μου ότι μπορεί να το κρατήσει. Εκείνη ήρθε στο Λονδίνο, πούλησε το κολιέ και μου έδωσε τα χρήματα. Χωρίς αυτές τις 100 λίρες ποτέ δεν θα είχε ιδρυθεί η Virgin.

Πάντως, η «ατρόμητη» μητέρα του, όπως συνήθιζε να τη χαρακτηρίζει ο Μπράνσον, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην Guardian το 2014 ότι η οικογένεια ήταν πάμφτωχη, όταν «ήρθε» στον κόσμο ο γιος της.

Richard Branson described his mother as having a 'zest for life'. Pic: Virgin