Η μαμά έφυγε αλλά η ενηλικίωση δεν ήρθε ποτέ

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν πέρασαν ούτε λίγα 24ωρα από τον ξαφνικό θάνατο της Φώφης Γεννηματά και αρχίσαν τα συντροφικά μαχαιρώματα στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει της εκλογής νέου αρχηγού στις 5 Δεκέμβριου.

Και βέβαια όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι πρώτες ίντριγκες, οι πρώτες τρικλοποδιές και οι πρώτες αμφισβητήσεις των διαδικασιών ήρθαν από ορισμένα στελέχη  που ήταν πολύ κοντά στην εκλιπούσα πρόεδρο.

 Και το χειρότερο μάλιστα είναι ότι αυτά τα στελέχη ήξεραν και τις  προθέσεις  της προέδρου και τις τελευταίες   επιθυμίες  που είχε εκφράσει αλλά και τις εντολές που είχε δώσει για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα.

Η πρώτη κίνηση αμφισβήτησης των εσωκομματικών κανόνων για την δημιουργία κυρίως εντυπώσεων αλλά και τετελεσμένων στο ΚΙΝΑΛ, έγινε από το στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου και των συνεργατών του.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανέλαβε να κάνει την δύσκολη δουλειά για τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος.

Με απλά λόγια προσπάθησε να θέσει θέμα αλλαγής των  κοινοβουλευτικώς εκπροσώπων ,να υφαρπάξει τις ψήφους των βουλευτών και να ορίσει στην θέση της Φ. Γεννηματά, στην Βουλή, τον Γ Παπανδρέου.

Δηλαδή όταν θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί, Μητσοτάκης,Τσίπρας κ.λπ., το ΚΙΝΑΛ να το εκπροσωπεί  ο πρώην πρωθυπουργός.

Αυτό θα ήταν και το πρώτο εσωκομματικό μήνυμα προς την  βάση, ενόψει εκλογών , ότι την κοινοβουλευτική ομάδα την ελέγχει ήδη ο Γ. Παπανδρέου.

Η αντίδραση ήταν έντονη και ο κ. Κεγκερογλου κατά το κοινώς λεγόμενο έφαγε τα μούτρα του.

Δεν βρέθηκαν οι ψήφοι στην κοινοβουλευτική ομάδα και μέσα σε λίγες ώρες τα μάζεψε άρον άρον.

Γιαυτό  άλλωστε και με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ο διευθυντής της Φώφης Γεννηματά  Μανώλης Όθωνας  έκανε μια ανάρτηση   στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην καρδιά της λογικής που διέπει σήμερα το στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου.   

«Η συζήτηση περί ρόλων στην ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που «έφυγε η μαμά από το σπίτι», να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί».

Έγραψε ο Μ. Όθωνας φωτογραφίζοντας  και τον πρώην πρωθυπουργό και  ορισμένους από τους συνεργάτες του που πιστεύουν ότι ακόμη βρίσκονται στο 1996 και στο 2004.

Είναι κοινό μυστικό στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδικεί εκ νέου την προεδρεία του κόμματος στα 69 του χρόνια γιατί ψάχνει μια δικαίωση για την αποτυχία της κυβερνητικής του θητείας μέχρι το 2012 .

Και ο ίδιος και οι συνεργάτες του χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για εκείνη την περίοδο πιστεύουν ότι οι «φυλές του ΠΑΣΟΚ»  θα τους ξαναδικαιώσουν και πως  έχουν το δικαίωμα να γυρίσουν την παράταξη χρόνια πίσω.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη οπαδοί που θα ψηφίσουν και  πάλι τον πρώην πρωθυπουργό , ίσως να τον βάλουν και στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών  εκλογών. Όμως για να λεμέ τα πράγματα με το όνομα τους αυτή η «φυλή του ΠΑΣΟΚ», αυτή η τάση του ΚΙΝΑΛ, όπως και να την πει κάποιος, δεν έχει πλέον τίποτα καινούργιο να δώσει  στην πολιτική και στον χώρο αυτό.

Και αυτό το ξέρουν αν μη τι άλλο , όλοι εκείνοι που σιωπούν  επιδεικτικά , αλλά και τα έξι πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται δίπλα στον Γ. Παπανδρέου και τα οποία ανέλαβαν (με βαριά καρδιά, είναι η αλήθεια) να τρέξουν την εκ νέου υποψηφιότητα του και να στηρίξουν την εμμονή του να μην αφήσει αυτό το κόμμα να ανανεωθεί ποτέ.