Η μεγάλη επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις | ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 1

Η απουσία ήταν μεγάλη για έναν αγώνα που αποτελεί μια εξαιρετική διαφήμιση για τη χώρα μας.

Έναν αγώνα που κατατάσσεται από κοινό και οδηγούς ανάμεσα στους κορυφαίους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια, και η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το Ράλι Ακρόπολις του 2021 να περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις.

Μία από αυτές, η αναμενόμενα εντυπωσιακή ειδική «Cosmote 5G Athens Stage» που θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας, η οποία θα ακολουθήσει μετά την τελετή εκκίνησης που θα γίνει κάτω από την Ακρόπολη.

Από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος θα «κινείται» στο ρυθμό του Ράλι Ακρόπολις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τα «θηρία» του WRC θα βρεθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η μεγάλη επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις | Rally Acropolis entry list wrc

Στο εσωτερικό της πλατείας, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.

Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων.

Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 km πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος.

Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Αυτό είναι το «Επίσημο Πρόγραμμα» του Ράλλυ Ακρόπολις. Κατεβάστε το
Η μεγάλη επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις | Rally Acropolis 2021 program

Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η Πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωσή της (20:30), οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό, φιλοξενώντας στο εσωτερικό της και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, αγωνιζόμενοι, oμάδες, εκπρόσωποι Τύπου και θεατές θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του εμβληματικού αγώνα.

Οι εικόνες της χώρας μας από Αθήνα και τις τρεις αγωνιστικές μέρες στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, είναι σίγουρα η καλύτερη προβολή της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που αναγνωρίζεται και από τον ΕΟΤ, που στηρίζει έμπρακτα τον Ράλι Ακρόπολις.

Ένας άκρως απαιτητικός αγώνας, με μια διαδρομή σχεδόν 300 αγωνιστικών χιλιομέτρων, σκληρός, με ειδικές διαδρομές που φημίζονται για τον δύσκολο χαρακτήρα τους.

Η μεγάλη επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις | Hyundai i20 ypres rally belgica wrc 2

Μετά την εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την ειδική στο κέντρο της Αθήνας, οι επόμενες τρεις ημέρες θα οδηγήσουν τα πληρώματα αρχικά νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού.

Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της κεντρικής Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία).

Τη σκυτάλη πλέον θα πάρουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα ο Ταρζάν!

Ράλι Ακρόπολις: Από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα – Τι ισχύει για τους πεζούς
Ράλι Ακρόπολις: Από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα - Τι ισχύει για τους πεζούς

Το Ράλι Ακρόπολις είναι ο ένατος γύρος του WRC για το 2021, και συγκεντρώνει 55 συμμετοχές (15 ελληνικές), με τη σχετική λίστα να διακρίνεται για την ποιότητα των πληρωμάτων.

Οι τρεις εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford αναμένονται πάνοπλες στη χώρα μας, τη στιγμή που και στις κατηγορίες WRC2 και WRC3 συναντάμε όλους τους διεκδικητές των σχετικών τίτλων.

Παράλληλα, κορυφαία ελληνικά πληρώματα θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους τόσο απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, όσο και μεταξύ τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.acropolisrally.gr.